Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +23 °C
Pērkona negaiss
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Deputātiem sēdē jautri; Mūrniece vairākkārt spiesta aizrādīt

Deputāti Saeimas sēdi ceturtdien aizvadīja jautrā gaisotnē, un parlamenta priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA) bija vairākkārt jāaicina politiķi ieņemt savas vietas zālē, ievērot klusumu, kā arī jālabo viņu pārteikšanās.

Deputāts Jānis Ruks (LRA), ziņojot par likumprojektu un tam iesniegtajiem priekšlikumiem, vairākas reizes nosauca iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (Vienotība) par Raimondu. Mūrniece viņu laboja, bet parlamentārietis turpināja saukt ministru par Raimondu. "Mūsu iekšlietu ministrs ir Rihards Kozlovskis," vēlreiz viņu izlaboja Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja arī vairākas reizes lūdza deputātus ieņemt savas vietas un ievērot klusumu. Parlamentāriete Solvita Āboltiņa (Vienotība) bija pienākusi pie Saskaņas frakcijas deputātiem, lai viņi parakstītos par vienu priekšlikumu, uz ko Mūrniece aizrādīja: "Āboltiņas kundze! Jūs dezorganizējat visu Saskaņas frakciju." Tas izsauca deputātu smieklus. Savukārt deputāte Aija Barča (ZZS), kura tajā brīdī ziņoja par likumprojektu, aicināja piedot jubilāriem, jo Āboltiņai šodien ir dzimšanas diena.

Arī Mārtiņam Šicam (LRA), debatējot par viņa priekšlikumu samazināt pievienotās vērtībās nodokli (PVN) veselīgai pārtikai, deputāti Saeimas sēžu zālē bija samērā skaļi. Šics pauda, ka viņa priekšlikuma atbalstīšana būtu arī atbalsts vietējiem ražotājiem, jo "veselīga pārtika ir pārtika, kas atrodas tuvu izcelsmes vietai - svaigas dilles, svaigs burkāns, tikko izrakti kartupeļi un svaiga gaļa". Kad Mūrniece mudināja deputātus ievērot klusumu zālē, viņa piebilda: "Mēs runājam par svaigu pārtiku, burkāniem, dillēm, kartupeļiem, kas visiem ir ļoti svarīgi. Lūdzu, koncentrēsimies uz runātāja teikto!"

Tāpat arī pašā sēdēs izskaņā Saeimas priekšsēdētāja aicināja divus deputātus apsēsties savās vietās un pat vaicāja, vai parlamentārieši var turpināt sēdi vai arī nepieciešams tehniskais pārtraukums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas