Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Deputāts Kļaviņš pagaidām atkārtoti uz KNAB nav aicināts

Saeimas deputāts Askolds Kļaviņš (ZZS) pagaidām atkārtoti uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) nav aicināts.

Politiķis aģentūrai norādīja, ka advokātu, kurš viņu pārstāvēs, varētu izvēlēties tad, kad būs zināms došanās laiks uz KNAB. Kļaviņš arī piebilda, ka iepriekšējās komunikācijas laikā no izmeklētāju puses bijusi absolūti korekta izturēšanās.

Viņš norādīja, ka nekomentēs nedz to, vai un kāds statuss viņam piemērots, nedz citus ar lietu saistītus jautājumus, jo ir parakstījies par informācijas neizpaušanu. Politiķis nevēlas, lai, izpaužot kādu informāciju, sanāktu, ka būtu ko pārkāpis, - līdzīgi kā it kā esot izrādījies, ka, dzīvojot Liepājā, viņš neesot varējis saņemt kompensāciju.

Kā ziņots, Kļaviņš uz KNAB tā darbinieka pavadībā devās 21. jūnijā.

Iepriekš vaicāts, vai KNAB interese ir par transporta kompensācijām, Kļaviņš atbildēja, ka "tā laikam rakstīts masu medijos".

"Man kā deputātam ir iespēja saņemt transporta kompensāciju, un es viņu arī saņemu. Nejūtos neko īpaši pārkāpis. Ja kādam ir cits viedoklis, tad ir cits viedoklis," viņš pauda.

Jau ziņots, ka Saeima 21. jūnijā nolēma piekrist kratīšanai deputāta dzīvesvietā, automašīnā, kratīšanas rezultātā izņemto mantu apskatei, kā arī automašīnas izņemšanai un apskatei.

KNAB preses paziņojumā neminot deputāta vārdu, rakstīja, ka kriminālprocess sākts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Ņemot vērā KNAB paziņoto, nav precīzi skaidrs, vai izmeklēšana notiek saistībā ar iepriekš izskanējušo informāciju, ka Kļaviņš īsi pēc kļūšanas par parlamentārieti ir mainījis savu deklarēto dzīvesvietu no galvaspilsētas uz Liepāju, kas ļāvis piecas līdz sešas reizes palielināt saņemto transporta izdevumu kompensāciju. Tāpat patlaban nav skaidrs, vai un kad KNAB deputātam piemēros kādu no šiem statusiem - aizdomās turētā statusu vai personas pret kuru sākts kriminālprocess statusu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas