Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dienas pirmajā pusē biezāka apledojuma kārta veidosies Kurzemē un Zemgalē

Agrā otrdienas rītā vietām Latvijā - pārsvarā valsts rietumu un centrālajā daļā - sākušies nelieli nokrišņi, arī atkala jeb sasalstošs lietus, liecina meteoroloģiskā informācija. Otrdien dienas pirmajā pusē vairāk nokrišņu un biezāka apledojuma kārta būs Kurzemē un Zemgalē, savukārt vakarā un naktī uz trešdienu lielākais apledojums gaidāms Vidzemē un Latgalē, prognozē sinoptiķi.

Liepājā kopš trijiem naktī līņā lietus, gaisa temperatūra vēl saglabājas divus grādus zem nulles. Vairāk nokrišņu rīta agrumā ir Kurzemes dienvidos.

Gaisa temperatūra Latvijā no -2..-3 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē līdz -9 grādiem vietām valsts austrumos. Zemākā gaisa temperatūra naktī bija -14,4 grādi Madonas novērojumu stacijā.

Visā valstī debesis apmākušās, pūš lēns līdz mērens dienvidu vējš.

Rīgā apmācies rīts, gaidāmi nelieli nokrišņi, atkala. Gaisa temperatūra -5 grādi, pūš dienvidu vējš četri metri sekundē.

Visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra oranžais brīdinājums par sasalstošu lietu un ļoti stipru apledojumu. Tas traucēs kustību pa ceļiem un dzelzceļiem, kā arī gaisa satiksmi, arī pārvietošanās ar kājām kļūs bīstama. Apledojot vadiem un koku zariem, pieaugs risks, ka tie var lūzt.

Debesis klās bieza mākoņu sega. Kurzemē gaidāma migla, pēcpusdienā un vakarā tā veidosies arī pārējā valstī. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, vakarā tā būs no -1..-2 grādiem valsts galējos austrumos līdz +5..+6 grādiem Kurzemes rietumkrastā.

Arī Rīgā otrdien gaidāmi nokrišņi - pārsvarā lietus un stiprs apledojums. Dienas otrajā pusē veidosies migla. Gaisa temperatūra vakarpusē pakāpsies līdz +2 grādiem.

No rietumiem valsti šķērso atmosfēras frontes. Gaisa spiediens pazeminājies līdz 1012-1019 hektopaskāliem jūras līmenī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 19.decembrī bija +22 grādi Grieķijā un +24 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -26 grādi Skandināvijas ziemeļos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas