Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Dimants: Darbs jāsāk ar atbildības jomu sadali un padomes funkciju izskatīšanu

Viens no pirmajiem NEPLP darbiem būs pienākumu un atbildības jomu sadale, kā arī padomes funkciju un nozares attīstības nacionālās stratēģijas projekta izvērtēšana, biznesa portālam Nozare.lv pastāstīja jaunievēlētais NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants.

Izklāstot svarīgākos jautājumus, kuriem padome pievērsīs uzmanību jau tuvākajā laikā, Dimants norādīja, ka viens no pirmajiem darbiem būšot pienākumu un atbildības jomu savstarpējā padomes locekļu sadale, kam sekos normatīvo aktu sagatavošana un iesniegšana.

Sabiedrisko mediju un jauno apvienotā mediju projektu, visticamāk, savā uzraudzībā pārņems Gints Grūbe.

Nosaucot savas prioritātes NEPLP priekšsēdētāja amatā, Dimants norādīja, ka uzmanība būtu jāpievērš sabiedrisko mediju stiprināšanai, vienlīdzīgas konkurences jautājumam - nacionālo un reģionālo raidorganizāciju stiprināšanai, kā arī nacionālā satura veidošanai un prasību izvirzīšanai procentuālo īpatsvaru programmām.

Dimants uzsvēra, ka turpmākajā NEPLP darba kārtībā ietverta arī iepriekšējās padomes izstrādātās un apstiprinātās Elektroniskās plašsaziņas līdzekļu nozares attīstības nacionālās stratēģijas projekta turpmākajiem pieciem gadiem, izvērtēšana un iespējamā uzlabošana.

Dimants norādīja, ka nākšot klajā ar priekšlikumiem par izmaiņām likumos par padomes funkcijām.

"Patlaban ir pieci ievēlētie padomes locekļi, kopā esam aptuveni desmit darbinieki, bet funkcijas ir gandrīz kā divām ministrijām. Ir vismaz trīs funkcijas, kas nemaz nesader kopā un nesaskan ar to, kas ir izpildvarā," sacīja Dimants.

Kā vienu no padomes funkcijām Dimants minēja mediju politikas veidošanu. Tāpat esot jāpievērš uzmanība arī regulatora funkcijām un tam, ka padomei kā valsts kapitāldaļu turētājiem sabiedriskajās raidorganizācijās, par finansējumu sabiedriskajiem medijiem un dažādu likumprojektu virzību nāksies sadarboties arī ar valdošo koalīciju.

Šī mēneša laikā padome organizēšot tikšanās ar mediju nozares pārstāvjiem, ekspertiem un valsts institūcijām.

Kā ziņots, šodien jaunievēlētās Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sēdē par padomes priekšsēdētāju ievēlēts "Turības" Komunikācijas zinātņu katedras vadītājs Ainārs Dimants.

Šajā amatā Dimants nomainīs ilggadējo NEPLP priekšsēdētāju Ābramu Kleckinu, kurš jaunajā NEPLP sastāvā nav ievēlēts un turpinās darbu kā Latvijas Universitātes Komunikācijas un žurnālistikas katedras docents.

Par Dimanta vietnieci ievēlēta Latvijas Vēstneša portāla nozares redaktore Aija Duļevska-Cālīte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas