Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Diviem Virešu pagasta jauniešiem piespriež vairāk nekā 10 gadus cietumā

Diviem jauniešiem, kuru dēļ Alūksnes rajona Virešu pagastā naktī uz 1.martu ugunsgrēkā bojā gāja 1962.gadā dzimis vīrietis, Vidzemes apgabaltiesa Madonā šodien piesprieda vairāk nekā 10 gadus cietumā. Neviens no jauniešiem nav bijis no nelabvēlīgas ģimenes, un visi ir Virešu pagasta iedzīvotāji.1990.

gadā dzimušajam jaunietim tiesa piesprieda 13 gadus cietumā, piemērojot mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trīs gadiem. 1989.gadā dzimušajam jaunietim tiesa piesprieda 14 gadus cietumā, piemērojot mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trīs gadiem, aģentūra uzzināja tiesā.1994.gadā dzimušajam jaunietim, kurš nozieguma izdarīšanas brīdī bija nepilngadīgs un noziegumā nepiedalījās līdz galam, tiesa piesprieda nosacītu sodu - trīs gadus un sešus mēnešus cietumā bez mantas konfiskācijas. Jaunietim piespriests pārbaudes laiks uz četriem gadiem un piemērots drošības līdzeklis par atrašanos konkrētā dzīvesvietā. Tāpat viņam būs jāiesaistās Valsts Probācijas dienesta programmās.Pēc sprieduma pasludināšanas 1994.gadā dzimušais jaunietis tika atbrīvots, bet pārējie divi paturēti apcietinājumā, kur viņi atrodas jau no marta. Viņiem tika piemērots sods arī par nepilngadīgā iesaistīšanu noziegumā, un tiesa ņēma vērā arī iepriekš neizciestos sodus.Jāpiebilst, ka prokurors abiem vecākajiem jauniešiem prasīja brīvības atņemšanu uz 15 gadiem, bet jaunākajam uz trīs gadiem. Jaunieši savu vainu nodarītajā atzina.Lietas izskatīšana notika slēgtās tiesas sēdēs. Pilns sprieduma teksts būs zināms 22.oktobrī. Ja vainīgie to pārsūdzēs, lieta tiks izskatīta Augstākajā tiesā.Jau ziņots, ka 1.martā ap plkst.3.40 Alūksnes rajonā Virešu pagastā kādā lauku viensētā iegāja trīs jaunieši, lai nolaupītu naudu.Visi jaunieši bijuši alkohola reibumā, jo iepriekš viņi iekļuvuši Virešu pagasta veikalā, kur nolaupījuši alkoholiskos dzērienus, kurus paši arī lietojuši.Sākotnēji jaunieši bija nolēmuši iet aplaupīt kādu pagasta sievieti, taču viņu plāni mainījās. Nakts vidū viņi klauvēja pie mājas, kuras saimnieki - divi vīrieši - jau gulēja. Viens no vīriešiem, domādams, ka nāk viņa brālis, piecēlās un jauniešus ielaida iekšā. Tikuši iekšā, jaunieši sāka vīrieti fiziski ietekmēt un pieprasīja naudu un kredītkartes, kuru vīrietim nebija. Tad ieslēdza viņu skapī, sakot, ka izlaidīs ārā, kad dabūs naudu. Skapi jaunieši aizdedzināja.Arī otrs - 1944.gadā dzimušais - vīrietis ticis piekauts, bet, kad mājā dūmu dēļ kļuvis grūti elpot, jaunieši no tās izgājuši.1944.gadā dzimušais vīrietis atslēdzis skapi, atbrīvojis savu draugu un mēģinājis viņu iznest no mājas, taču, tiklīdz viņš atvēris mājas durvis, jaunieši, kuri ārpusē gaidījuši, viņam atkal uzbrukuši, iedzinuši atpakaļ mājā un no ārpuses durvis nobloķējuši.Vīrietis, sapratis, ka viņam nebūs pa spēkam 1962.gadā dzimušo vīrieti iznest pa logu, viens pat aizbēdzis pa mājas aizmugures logu.1989. un 1990.gadā dzimušie jaunieši jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par dažādām sīkām zādzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas