Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Dombrovskis: Jauna pasaules ekonomikas recesija ietekmēs arī Latvijas izaugsmi

Jauna pasaules ekonomika recesija ietekmēs arī Latvijas izaugsmi, taču pat pesimistiskā scenārijā Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad kopumā pieaugs par vairāk kā 3,3%, trešdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes"  teica ministru prezidents Valdis Dombrovskis."Mēs ņemam vērā pasaules tendences.

Mēs redzam to, kas notiek ASV saistībā ar kredītreitinga pazemināšanu un redzam problēmas eirozonā un starptautiskajās fondu biržās. Protams, ja pasaules ekonomika ieies jaunā recesijas fāzē, neapšaubāmi, tas ietekmēs arī Latviju," teica premjers.Taču, pēc Dombrovska atzītā, pozitīvi ir tas, ka Latvijas galvenie eksporta tirgi turpina piedzīvot izaugsmi. "Pozitīvi ir tas, ka reģionā, kurā ir galvenie tirdzniecības partneri - Baltijas jūras reģionā - Baltijas valstis, Skandināvijas valstis, Polija, Vācija un Krievija - šajās valstīs izaugsmes tempi ir vismaz tik pat lieli kā Latvijā,"  norādīja Dombrovskis.Viņš piebilda, ka, neapšaubāmi, jauna pasaules recesija ietekmēs Latvijas tautsaimniecības izaugsmi. "Latvijas izaugsme pašreiz ir orientēta uz eksportu. Pagājušajā gadā eksporta pieaugums bija 30%, šogad pirmajā pusgadā - par 37%, līdz ar to mēs esam atkarīgi no tā, kāda ir situācija galvenajās tirdzniecības partnervalstīs," teica valdības vadītājs.Dombrovskis informēja, ka Finanšu ministrija analizē dažādus ekonomiskās attīstības scenārijus, tostarp, būtisku eksporta apjomu samazināšanos. "Tomēr, pat vērtējot piesardzīgi mūsu IKP izaugsmi, jau tagad ir pamats teikt, ka šī gada IKP prognozi, kas ir 3,3%, mēs spēsim koriģēt uz augšu,"  teica premjers.Jau vēstīts, ka Latvijas   IKP  šogad otrajā ceturksnī, pēc sezonāli neizlīdzinātiem ātrā novērtējuma datiem, pieaudzis par 5,3%, salīdzinot ar 2010.gada attiecīgo laika periodu. Pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem   IKP  2011. gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar 2011. gada pirmo ceturksni, palielinājies par 2,2%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas