Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Dombrovskis pārliecināts, ka 2012.gada budžetā veiktā konsolidācija ir pēdējā

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) ir pārliecināts, ka 2012.gada valsts budžets ir pēdējais budžets, kurā īstenoti konsolidācijas pasākumi.

Premjers pēc budžeta apstiprināšanas Saeimā žurnālistiem pauda pārliecību, ka 2012.gada budžetā nebūs nepieciešami papildu konsolidācijas pasākumi. Viņš uzsvēra, ka valdība ar starptautiskajiem aizdevējiem vienojusies, ka tikai pašā pesimistiskākajā gadījumā, ja sabrūk eiro zona, tā varētu atgriezties pie papildu konsolidācijas jautājuma.

Dombrovskis arī pateicās Saeimai par konstruktīvu darbu budžeta izstrādē un atzina, ka 2012.gada valsts budžets ir ļoti nozīmīgs turpmākās ekonomiskās attīstības nodrošināšanā.

Pēc viņa teiktā, budžets veidots uz ļoti konservatīvām prognozēm par ekonomikas izaugsmi nākamgad, un veiktie konsolidācijas pasākumi ir pietiekami, lai nodrošinātu budžeta deficītu zem 2,5% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Premjers norādīja, ka šis budžets nodrošinās Māstrihtas kritēriju izpildi nākamgad attiecībā uz valsts budžeta deficītu, kā arī nodrošinās fiskālo disciplīnu. Tas savukārt ir būtiskākais priekšnoteikums stabilai ekonomikas izaugsmei turpmākajos gados.

Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs pauda viedokli, ka 2012.gada valsts budžets, kas kā pēdējais izstrādāts sadarbībā ar starptautiskajiem aizdevējiem, ir valsts finanšu sistēmas stabilizēšanas un izaugsmes budžets.

Viņš minēja, ka bāzes izdevumu samazinājums nākamgad būs ļoti minimāls un neskars ne pensijas, ne darba algas. Ieņēmumus plānots palielināt, pastiprinot cīņu pret ēnu ekonomiku un ierobežojot preču kontrabandu. "Būtiski, ka tiks ieviesta reversā pievienotās vērtības nodokļa maksāšanas kārtība, pilnveidota azartspēļu un izložu uzraudzība, ierobežota akcīzes preču ievešana, nemaksājot nodokli, dubultota banku nodeva, kā arī stiprināta mazo uzņēmumu un mikrouzņēmumu administrēšana," pastāstīja Reirs.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien otrajā galīgajā lasījumā atbalstīja 2012.gada valsts budžeta projektu, kurā deficīts būs mazāks par 2,5% no IKP.

Nākamā gada valsts budžets paredz valsts konsolidētā budžeta ieņēmumus 4,516 miljardu latu, bet izdevumus - 4,641 miljarda latu apmērā. Tādējādi valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi 2012.gadā palielināsies par 255,1 miljonu latu jeb 6% salīdzinājumā ar 2011.gada plānu, bet izdevumi saruks par 113,5 miljoniem latu jeb 2,4%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas