Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dombrovskis: Pie prēmijām valsts pārvaldē būs jāatgriežas, taču tam jānotiek pakāpeniski un pēc vienotiem kritērijiem

Pie materiālās stimulēšanas valsts pārvaldē būs jāatgriežas, taču tam jānotiek pakāpeniski un piemērojot vienotus kritērijus, otrdien žurnālistiem pēc valdības sēdes atzina Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Viņš norādīja, ka valsts kapitālsabiedrībās un valsts pārvaldē nereti darbinieki iet prom tieši nepietiekamā atalgojuma dēļ. Pēdējos divos gadus materiālās stimulācijas valsts pārvaldē "krīzes lēmumu" dēļ praktiski vispār nav bijušas, un tas ļāvis ietaupīt būtiskus valsts budžeta līdzekļus. "Izejot no krīzes, pakāpeniski pie materiālās stimulācijas būs jāatgriežas, bet tas jādara pakāpeniski un piemērojot vienotus kritērijus, lai process nekļūtu pilnīgi nekontrolējams, kā tas bija pirms krīzes," uzsvēra valdības vadītājs.

Dombrovskis arī sacīja, ka nākamgad prēmēšana būs atļauta visās valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās. Pēc viņa teiktā, šajā gadījumā gan būs jāsabalansē starp nepieciešamību materiāli stimulēt darbiniekus un noteikt vienotus kritērijus, ierobežojumus, lai materiālā stimulēšana pārmērīgi neizvērstos.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Finanšu ministrijas pārstāvji otrdien valdības sēdē norādīja, ka no nākamā gada tiks atcelts pēdējos divos gados noteiktais aizliegums izmaksāt prēmijas valsts kapitālsabiedrībās. Šis aizliegums gan neattiecas uz atsevišķām kapitālsabiedrībām, kuru sarakstu apstiprinājis Ministru kabinets.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas