Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

DP sākusi pārbaudi, vai FKTK priekšsēdētāja vietnieks Putniņš var saņemt pielaidi valsts noslēpumam

Drošības policija (DP) sākusi pārbaudi, vai Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Putniņš atbilst nepieciešamajām likuma prasībām, lai saņemtu pielaidi valsts noslēpumam.

DP pagājušajā nedēļā saņēma no FKTK dokumentus par Putniņu un ir sākta pārbaude par personas atbilstību likumam "Par valsts noslēpumu" prasībām, atzina DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

DP sola pārbaudi pabeigt pēc iespējas īsākā laikā.

Likums "Par Valsts noslēpumu" paredz, ka pieeja konfidenciāliem, slepeniem un sevišķi slepeniem valsts noslēpuma objektiem tiek liegta personai, kura ir saukta pie kriminālatbildības, padomju laikos strādājusi drošības dienestos vai par kuru pārbaudes gaitā ir konstatēti fakti, kas dod pamatu apšaubīt tās uzticamību un spēju saglabāt valsts noslēpumu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumā teikts, ka par komisiju pārvaldošās padomes locekli var būt persona, kura ir kompetenta finanšu vadības jautājumos, kurai ir nevainojama reputācija un kurai ir vismaz piecu gadu darbības pieredze finanšu un kapitāla tirgus jomā.

Jau ziņots, ka Saeima Putniņu FKTK priekšnieka vietnieka amatā uz sešiem gadiem iecēla pagājušā gada 20.decembrī.

Putniņš no 2005.gada strādā par Latvijas Bankas konsultantu juridiskajos jautājumos. Tajā pašā gadā viņš kā zvērināts advokāts sāka darboties Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijā.

No 2002.gada līdz 2004.gadam Putniņš bijis Latvijas Bankas Juridiskās pārvaldes vadītājs, savukārt no 2001.gada līdz 2002.gadam AS Reģionālā investīciju banka viceprezidents. Pirms tam strādājis apdrošināšanas sabiedrībās Balta un Rīgas Fenikss, kā arī advokātu birojā Spāde un Miķelsons.

Putniņš Latvijas Universitātē 2010.gadā ieguva maģistra grādu tiesību zinātnē, bet 1996.gadā kļuva par Latvijas Universitātes starptautisko attiecību bakalauru. Latviešu valoda ir viņa dzimtā valoda, un brīvi viņš pārvaldot angļu, krievu un vācu valodu. Putniņš labi pārvaldot arī zviedru valodu.

FKTK priekšsēdētāja vietnieka amats bija vakants kopš oktobra beigām, jo Saeima 25.oktobrī neapstiprināja uz trešo termiņu ilggadējo FKTK priekšsēdētāja vietnieku Jāni Brazovski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas