Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Draud ne tikai pārēšanās

Uzzinājis, ka mūsu Veselības ministrija Latvijas skolu ēdnīcās plāno aizliegt frī, kečupu un desu izstrādājumus, ES veselības un patērētāju politikas komisārs Džons Dalli Dienai saka - tā ir ļoti laba ideja. ES veselības komisārs atgādina, ka neveselīga pārtika, frī kartupeļi un dažādas «kolas» faktiski var radīt arī atkarību.

Tāpēc ir svarīgi bērniem iemācīt ēst labu, garšīgu un veselīgu pārtiku. Mūsu valstī izpratni par labu un veselīgu pārtiku ir svarīgi iemācīt ne tikai bērniem, bet arī daudziem vecākiem. Pārāk daudzi cilvēki Latvijā ir nezinoši un neizglītoti uztura jautājumos. Savukārt bērna audzināšana sākas ģimenē, ģimenē sākas ēšanas ieradumi, un ģimenē sākas veselības problēmas, ja ēšanas ieradumi nav pareizi.

Latvijā patlaban tikai pirmklasniekiem, kas saņem brīvpusdienas, noteikts šāds «aizliegto ēdienu» saraksts. Savukārt jaunie valdības noteikumi attieksies uz uztura normu noteikšanu visiem - ne tikai bērnudārzos un skolās, bet arī slimnīcās un sociālajās institūcijās.

Tomēr aizraušanās ar uztura plānošanu nedrīkstētu iebraukt otrā grāvī. Diez vai visiem slimnīcu un sociālo institūciju iemītniekiem, tāpat kā ne visiem bērniem, ir problēmas ar lieko svaru. Krīzes apstākļos būtu nepieciešams noteikt arī pamatotas minimālās uztura normas Latvijas iedzīvotājiem. Pārēšanās problēmai klusi un nemanāmi piezagusies otra problēma - nepietiekams pārtikas daudzums bērniem no nelabvēlīgas vides.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas