Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Dripe pārsūdzēs piespriestās 240 piespiedu darba stundas "taimiņu lietā"

Par maluzvejniecību apsūdzētie bijušais VAS Latvijas Valsts televīzijas un radio centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Lauris Dripe un viņa kolēģis Ēriks Ruža pirmajā instancē tika atzīti par vainīgiem. Šodien krimināllietā tiks paziņots saīsinātais spriedums, un abiem piespriests prokurora prasītais sods: 240 stundas piespiedu darba.

Cēsu rajona tiesā _Dienai _pastāstīja, ka gan L.Dripe, gan Ē.Ruža atzīti par vainīgiem noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 110.panta otrajā daļā, proti, par patvaļīgu zivju ķeršanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tā izdarīta valsts īpaši aizsargājamā dabas teritorijā vai objektā, vai ja ar to radīts būtisks kaitējums. Tiesa arī piesprieda no abiem solidāri piedzīt valsts labā 900 latus. Pilnais spriedums būs pieejams 25.septembrī.

"Protams,ka spriedumu pārsūdzēšu, jo nekompetenti tiesas spriedumi jāpārsūdz kaut vai principa pēc," sacīja L.Dripe Dienai. Arī Ē.Ruža, visticamāk, darīšot tāpat. L.Dripe uzskata, ka tiesa lietai nepievienoja vairākus būtiskus materiālus, ko bija iesnieguši apsūdzētie un to aizstāvji. Tie būtu pierādījuši, ka viņi nav vainīgi.

Tiesa neesot pievērsusi lielu uzmanību arī advokātu vairākkārt norādītajiem policijas darbinieku pārkāpumiem un pretrunām liecībās, uzskata L.Dripe. "Laikam tiesa padevās zināmam publiskam spiedienam, jo tiesa vairāk vai mazāk visus šos mēnešus tika spriesta publiskā telpā nevis zālē, iedziļinoties visos apstākļos," sacīja L.Dripe. Algotu darbu L.Dripe šobrīd nestrādājot, taču "drīz būšot jāsāk kaut kas domāt", teica bijušais LVRTC šefs. Valsts un pašvaldības institūcijās viņš gan vairs neplānojot ieņemt nekādus amatus.

Jau ziņots, ka incidentā, kas saistīts ar trīs nārstojošu taimiņu mātīšu nelikumīgu nozvejošanu dabas parka teritorijā pie Braslas upes Straupē lieguma laikā, šaušanu, suņa rīdīšanu un bēgšanu, abi LVRTC darbinieki iekļuva 2008.gada novembra sākumā. Skaidrojumi par notikušo bija pretrunīgi: zivju sargi stāstīja, ka novērojuši abu vīriešu nelikumīgās darbības lejpus Braslas HES, izņemtas arī noķertās zivis un zvejas rīki. Aizturēšanas laikā L.Dripe inspektoriem uzrīdījis suni, kas aizbiedēts ar trokšņa patronu, bet vēlāk L.Dripe centies bēgt un tumsā nokritis. Savukārt L.Dripe apgalvoja, ka ar kolēģi pastaigājies sava lauku īpašuma tuvumā, kad bez pamata piekauts, ko skaidro ar personīgo nepatiku un "vēsturiskiem motīviem".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas