Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Drošības policija nesāks kriminālprocesu par Iesalnieka izteikumiem saistībā ar Norvēģijas traģēdiju

Drošības policija (DP) nesāks kriminālprocesu par Nacionālās apvienības Visu Latvijai!‒Tēvzemei un Brīvībai/LNNK pārstāvja Jāņa Iesalnieka izteikumiem saistībā ar Norvēģijas traģēdiju.

Saeimas deputāts Valērijs Agešins (Saskaņas centrs), kurš lūdza DP sākt kriminālprocesu pret Iesalnieku, aģentūrai BNS teica, ka DP viņam sniegtā kodolīgā atbildē rakstījusi, ka pēc pārbaudes rezultātiem nav pamata sākt kriminālprocesu. Tomēr nekāda plašāka motivācija DP vēstulē nav minēta.

DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa aģentūrai BNS apstiprināja, ka sākt kriminālprocesu atteikts, jo izdarītajā nav konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs.

Agešins gan ir gandarīts, ka Iesalnieks izsaukts uz Drošības policiju aprunāties.

"Šis gan ir gadījums, ka profilakse nedod augļus, jo viņa provokatīvie izteikumi turpinās," uzsvēra Agešins, ar to atgādinot neseno Iesalnieka izteikumu par to, ka liela daļa SC elektorāta ir padomju okupācijas laikā nelikumīgi iebraukuši kolonisti.

Agešins Drošības policijas lēmumu pagaidām nepārsūdzēs prokuratūrā, taču, ja Iesalnieks turpinās provokatīvi rīkoties, tad gan Agešins apsvērs iespēju vēlreiz vērsties tiesībsargājošās iestādēs.

Jau ziņots, ka jūlija beigās Drošības policija saņēma Agešina iesniegumu, kurā viņš lūdz sākt kriminālprocesu pret Iesalnieku par izteikumiem saistībā ar Norvēģijas traģēdiju.

SC uzskata, ka Iesalnieka paustais izteikums Twitter kontā ‒ "Norvēģijas upuri ir pilnībā uz multikulturālistu sirdsapziņas ‒ viņu islamizācijas politika noveda pie tā, ka kādam vienkārši aizbrauca širmis" ‒ satur nacionālā naida kurināšanas pazīmes.

Neilgi pēc tam, kad šie Iesalnieka izteikumi izpelnījās asu reakciju, viņš izsūtīja paziņojumu, kurā norādīja, ka Oslo šāvējam nevar būt attaisnojuma.

"Nekad un nevienu brīdi neesmu attaisnojis Oslo masu slepkavu, vienīgi aicinājis aizdomāties par šā notikuma cēloņiem, lai no traģiskajiem notikumiem gūtu mācību un pasargātos nākotnē.. Oslo slepkava ir slims cilvēks, kurš ar savu nežēlību un necilvēcību ir sodījis arī sevi. Tas, ko aicināju apzināties savā Twitter ierakstā,‒ teroristi bieži rodas sociālu netaisnību dēļ. Tā ir augsne, kas veicina šādu nelaimju iespējamību. Protams, arī nacionālo identitāti iznīcinošs multikulturālisms var būt kā viens no šādu sociālu netaisnību piemēriem," klāstīja Iesalnieks.

Pēc tam Iesalnieks nolēma vēlēšanās vairs nekandidēt un uz laiku apturēt darbību apvienības valdē.

Jau vēstīts, ka 32 gadus vecais labējais ekstrēmists Anderss Bērings-Breivīks 22.jūlijā sarīkoja sprādzienu valdības kvartālā galvaspilsētā Oslo, nogalinot astoņus un ievainojot vairākus cilvēkus, un apšaudi valdošās Darba partijas jaunatnes nometnē Tīrifjordena ezera Utejas salā, kur viņš nogalināja 69 cilvēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas