Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Drošības policija uzsākusi kriminālprocesu pret PBK

Drošības policija (DP) sākusi kriminālprocesu pret Pirmo Baltijas kanālu (PBK) saistībā ar video sižetu, kurā tika atspoguļots 16.marta pasākums, portālam Diena.lv pastāstīja Saeimas deputāta Jāņa Dombravas palīgs Jānis Eglīts.

Ar iesniegumu policijā bija vērsies 11.Saeimas deputāts Jānis Dombrava. 

DP uzsākusi kriminālprocesu atbilstoši krimināllikuma 78. panta otrajai daļai par darbībām, kas, iespējams, apzināti vērstas uz etniskā naida vai nesaticības izraisīšanu un kas izdarītas izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu. 

Kā iesniegumā norāda J. Dombrava, "šāda rīcība no PBK ziņu sižetu veidotāju puses ir klaji pretrunā vispārpieņemtiem žurnālistu ētikas kodeksa principiem, kuru viens no galvenajiem uzdevumiem ir sniegt patiesu un objektīvu informāciju bez falsifikācijas vai maldināšanas. Šajā gadījumā šis princips ir pārkāpts un atbildīgie žurnālisti būtu jāsauc pie atbildības." 

Jau ziņots, ka Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) bija sašutusi par PBK16.martā attēloto strīdu pie Brīvības pieminekļa un uzskatīja, ka videomateriāls ir acīmredzami pārveidots, lai radītu negatīvu iespaidu par leģionāru piemiņas pasākumiem. Savukārt PBK pārstāvji šos pārmetumus noraidīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas