Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ekonomikas ministrs: Uzņēmējiem ir lielas bažas par Ukrainas notikumu ietekmi

Uzņēmējiem ir lielas bažas par Ukrainas notikumu ietekmi uz viņu darbu, piektdien pēc valdības ārkārtas sēdes, kurā tika spriests par Latvijas pozīciju gaidāmajai Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sēdei, sacīja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija).

Krīzes rezultātā samazinājusies rubļa vērtība un, pēc ekonomikas ministra domām, ir pamats domāt, ka tas ir uz ilgu laiku. "Visas tās preces, kas ražotas Latvijā un tiek eksportētas uz Krieviju, kļūs dārgākas, salīdzinot ar līdzīgām Krievijas precēm," teica ministrs, bilstot, ka tas nenozīmē ražošanas pārtraukšanu, bet ar pieprasījuma samazinājumu ir jārēķinās.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija) norādīja, ka gaidāmajā ārlietu ministru sanāksmē Briselē tiks spriests par situāciju Ukrainā, tās attīstību un ES atbalsta pasākumiem Ukrainā. "Runājām arī par to, ka nepieciešams izveidot kopīgu ES politiku Krimas neatzīšanas jautājumā," bilda ministrs.

"Nedomāju, ka nākamās pirmdienas (14.aprīļa) ES Ārlietu padomē mēs runāsim par sankciju trešās fāzes ieviešanu," uzsvēra Rinkēvičs. ES valstu un valdību vadītāju lēmums paredz, ka Eiropas Komisijai ir jānāk klajā ar priekšlikumiem par konkrētiem pasākumiem trešās fāzes (ekonomisko sankciju) ieviešanai. "Ļoti gribētu cerēt, ka līdz trešajai fāzei nenonāksim, ka šī situācija tomēr Ukrainas austrumos normalizēsies," teica Rinkēvičs, paužot cerību, ka diplomātiskie pūliņi, proti, 17.aprīlī gaidāmās četru pušu – ASV, Krievijas, Ukrainas un ES – sarunas, vainagosies panākumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas