Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Eksperts: Jaunā viļņa laikā daudzi īpašnieki prasa pārspīlēti augstas īres cenas

Jūrmalā notiekošā konkursa _Jaunais vilnis _laikā daudzi mājokļu īpašnieki vēl joprojām vēlas pārspīlēti augstas īres cenas, pat tādiem īpašumiem, kas atrodas salīdzinoši tālu no Dzintaru koncertzāles. Tomēr tas nav uzskatāms par pēkšņu cenu kāpumu, jo jūlijā īres cenas aug visās kūrortpilsētās, sacīja nekustamo īpašumu īres operatora Rent In Riga valdes loceklis Jānis Lipša.

"Ņemot vērā iepriekšējo gadu neveiksmīgo pieredzi, daļa potenciālo īrnieku mājokļa meklējumus sāk jau agrā pavasarī vai pat gada sākumā, kad tika veiktas daudzas rezervācijas. Šīs rezervācijas gan īpašnieki lielākoties pieņem vismaz uz diviem mēnešiem, jo ir risks pieņemt rezervāciju tikai uz "Jaunā viļņa" norises laiku un pēc tam palaist garām īrnieku, kurš būtu bijis gatavs īrēt mājokli uz visu vasaras sezonu," sacīja Lipša.

Tomēr lielākā daļa īrnieku mājokļa meklēšanu vasaras īrei atstāj uz pēdējo brīdi, kad labākie piedāvājumi ir jau izīrēti vai īres cenas uz vasaras sezonu tiek ievērojami paaugstinātas, sacīja Lipša. Daļa no klientiem nespēj atrast savām vajadzībām atbilstošu īpašumu par pieņemamu cenu un maina savus brīvdienu plānus.

"Tuvojoties jūlijam, īpašnieki, kas savus mājokļus nebija izīrējuši, kļūst pielaidīgāki un izīrē tos arī pa nedēļām, bet nesamazina cenu, tieši pretēji, to palielina. Šo sezonālo aktivitāti Jūrmalas mājokļu īres tirgū, kad īpašnieki prasa lielākas īres maksas kā pārējā sezonā, nevar uzskatīt par pēkšņu cenu kāpumu. Tas tā notiek katru gadu gan Jūrmalā, gan citās kūrortpilsētās. Rīgas mājokļu īres cenas "Jaunā viļņa" norise īpaši neietekmē," sacīja Lipša.

Viņš sacīja, ka lielākā aktivitāte no īrnieku puses par īstermiņa īri Jūrmalā tieši uz "Jaunā viļņa" norises laiku bija vasaras sākumā - no jūnija līdz pat jūlija sākumam. Arī pāris nedēļas pirms "Jaunā viļņa" bija iespēja noīrēt mājokli gan uz pašu pasākuma norises laiku, gan visu augustu.

"Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu īrnieki par sev atbilstoša mājokļa piemeklēšanu sāka domāt jau laikus - gada sākumā, nevis pēdējos mēnešos pirms pasākuma. Pieprasījumu skaits ir mazliet audzis salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, un daudzi īpašnieki vēl joprojām vēlas pārspīlēti augstas īres cenas, pat tādiem īpašumiem, kas neatbilst šīm cenām vai atrodas salīdzinoši tālu no Dzintaru koncertzāles," sacīja Lipša.

Prasītās īres cenas "Jaunā viļņa" norises laikā svārstās no 300 līdz 1500 eiro (no 210 līdz 1050 latiem) par diennakti.

Jau ziņots, ka konkurss "Jaunais vilnis" Dzintaru koncertzālē Jūrmalā norisinās no 26.jūlija līdz 31.jūlijam un tajā piedalās 16 dalībnieki no 14 valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas