Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Esam naski uz svešām mēlēm

"Zināt svešvalodas šodien ir vienkārši pragmatiska nepieciešamība," ir pārliecināts Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes dekāns Guntars Dreijers. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati, vismaz saskaņā ar statistiku apmierināt šo pragmatisko nepieciešamību mums izdodas visai labi, proti, 95% Latvijas pieaugušo iedzīvotāju no 25 līdz 64 gadiem pārvalda vismaz vienu svešvalodu.

Jāatzīmē, ka tas izskatās ievērojami arī uz kopējā Eiropas Savienības (ES) fona, jo saskaņā ar statistikas biroja Eurostat datiem vismaz vienu svešvalodu zina 65,7% ES iedzīvotāju, pirmdien vēsta avīze Diena.

Lielākā daļa Latvijas skolēnu jeb 97,93% no kopējā skaita mācās angļu valodu, nākamā ir krievu valoda ar 41,66%. Vācu valodu apgūst 11,02%, franču valodu - 2,26% skolēnu. Bez jau minētajām valodām skolās mācās arī spāņu, latīņu, ivritu, ķīniešu un citas valodas. Jāatzīmē, ka daļa pamanās apgūt vairākas mēles vienlaicīgi, piemēram, 22 no 4576 skolēniem, kas valstī mācās franču valodu, tā ir ceturtā svešvaloda.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 3. oktobra, avīzē Diena!

Top komentāri

!
!
Jā, prast svešvalodas mazajam latvietim pasaules ceļos ir noderīgi. Krievu un angļu kā iztikas minimums. Vienīg tas, ka apgūst jau kopumā virspusēji. Lasot augstskolu beidzēju rakstīto angliski, nerodas pārliecība, ka protam to angļu valodu labi.
Kika
K
Nezinu ko sis kretins ir domajis ar vardu mele??? Latviesu valoda, ja runa ir par svesvalodu zinasanam tad to apzime ar valodu zinasanas, bet near mele...ar meli var aplaizit savus pautus sis Venstspils Aukstskoluas Drejers, ar meli vins var izlaizit kadam tupla vietu...bet neko vairak.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas