Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Facebook Latvijas lapas kampaņa - privāti apmaksāta, sociāla kampaņa

Šajā nedēļā kampaņas If you like Latvia, Latvia likes you reklamēšanai Rīgas ielās ir uzstādītas tieši 100 reklāmas vietas. Nākamajā nedēļā, kad reklāmas kampaņu plāno noslēgt, tiks uzstādītas vēl 100 reklāmu vietas, Diena.lv pastāstīja JCDecaux pārstāve, Facebook kampaņas reklāmas projekta īstenotāja Laura Saliete.

Viņa uzsver, ka tā ir sociāla akcija, tādēļ uzņēmums ir piekritis sniegt nelielu atbalstu. "Mēs palīdzējām segt visas tehniskās izmaksas, piemēram, reklāmas plakātu uzstādīšanu Rīgā. Tomēr tas ir sociāls projekts, tāpēc izmaksas kopumā nevar būt lielas," stāstīja L.Saliete. Viņa arī atklāja, ka Leo Burnett Riga vēstulē bija rakstīts, ka reklāmas kampaņu segs aģentūra pati par saviem līdzekļiem un ar labvēļu palīdzību, kas norādīti kā radošu cilvēku apvienība. 

Latvijas Institūts (LI) un reklāmas aģentūra Leo Burnett Riga, kas uzvarēja LI rīkotajā konkursā par lapas izveidi, vairākkārt ir uzsvēruši, ka valsts finansējuma šai kampaņai nav un tāds, visticamāk, arī turpmāk netiks piešķirts. LI institūta sabiedrisko attiecību speciālists Rihards Kalniņš sarunā ar Diena.lv norādīja, ka reklāmas, kas lielā skaitā pēdējās dienās ir redzamas uz Rīgas ielām, arī nav valsts finansētas. Par tām maksā un finansiāli atbalsta paši uzņēmumi, kas piedalās projektā un ar kuriem ir izveidotas partnerattiecības, tomēr konkrēti uzņēmumi netiek minēti.

Ansis Egle, aģentūras Leo Burnett Riga vadītājs, norādīja, ka ir daži uzņēmumi, kas paši ir pieteikušies palīdzēt gan kampaņas izveidē, gan reklāmas izplatīšanā Rīgā. Tomēr turpmāk kampaņai būs jāsāk meklēt vairāki partneri tieši no mediju un privātpersonu puses. "Pats būtiskākais ir tas, ka galvenie palīgi ir tie, kuri paši pieliek savu roku pie darba – nospiež like pogu Facebook. Mūsu lielākais mērķis ir līdz gada beigām sasniegt vismaz 100 tūkstošus sekotāju, ar tādu skaitu arī atbalsts spēs pieaugt," stāstīja A.Egle.

27.janvārī Latvija uzsāka kampaņu lielākajā sociālajā tīklā Facebook.com (šobrīd portālam ir vairāk nekā 800 miljoni lietotāju), kur ar vienkāršu like palīdzību kampaņas rīkotāji cer sniegt ziņojumu pasaulei, ka Latvija spēj patikt ne tikai saviem iedzīvotājiem, bet tā var piesaistīt arī daudzus cilvēkus ārpus tās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas