Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Pillar Capital sāk gandrīz 20 miljonus eiro vērtā loģistikas parka izbūvi Rīgā

Šī gada jūnijā a/s Pillar Capital (iepriekšējais nosaukums a/s New Hanza Capital) uzsākusi A klases noliktavu un loģistikas parka būvniecību Rīgā, Maskavas ielā 462. Ieguldot vismaz 18,3 miljonus eiro, tiks izveidots vienots loģistikas un noliktavu parks ar nosaukumu A6, uzbūvējot gandrīz 32 000 kvadrātmetrus jaunas noliktavas, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma pārstāvji.

Trešdien, 8.jūlijā, notika svinīga loģistikas parka kapsulas iecementēšana, kurā piedalījās Pillar Capital padomes priekšsēdētājs Ernests Bernis, valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns, valdes loceklis Pēteris Guļāns, Pillar Contractor izpilddirektors Jānis Lāčaunieks un izpilddirektora vietnieks Rūdolfs Legzdiņš.

Pillar Capital īpašumā esošajā Maskavas ielas zemes gabalā šobrīd atrodas vairākas noliktavas ēkas, no kurām lielākā daļa būvēta pirms aptuveni desmit gadiem. Lai pilnībā izmantotu īpašuma potenciālu un brīvo zemes platību, tiek veidots vienots loģistikas un noliktavu parks. Pēc celtniecības darbu pabeigšanas kopējā ēku platība pārsniegs 50 000 kvadrātmetrus, ierindojot jaunizveidoto loģistikas parku starp lielākajiem Rīgas teritorijā. 

"Celtniecība ir viens no būtiskiem sektoriem, kas ekonomikas lejupslīdes laikā var veicināt tās atlabšanu. Lēmumu par investīcijām pieņēmām tieši Covid-19 krīzes laikā, jo mums ir svarīgi ieguldīt arī savu artavu, lai Latvija no krīzes izietu pēc iespējas ātrāk. Protams, loģistikas parks ir arī būtisks investīciju objekts Pillar Capital mērķu izpildei, stiprinot uzņēmumu kā vienu no lielākajiem un efektīvākajiem nekustamā īpašuma attīstītājiem Latvijā," norāda Edgars Miļūns.

Maskavas ielas loģistikas parka būvniecības laikā Pillar Capital piesaistīs ap 20 apakšuzņēmēju, savukārt celtniecības un citu darbu veikšanai nodarbinās apmēram 180 cilvēku. Ģenerāluzņēmējs ir uzņēmums Pillar Contractor, savukārt projektēšanu veic Pillar Architekten. 

Paredzams, ka celtniecības darbi tiks pabeigti līdz 2021.gada 31.jūlijam. Jaunajām ēkām paredzēts iegūt BREEAM sertifikātu, kas apliecinās to augsto kvalitāti, energoefektivitāti un atbilstību pasaules standartiem, turklāt tās būs pirmās noliktavas ēkās Latvijā ar BREEAM sertifikātu.

"Uzsākot ēku plānošanu un projektēšanu, lielu vērību pievērsām efektivitātei un energoefektivitātei. Sadarbībā ar noliktavu plauktu sistēmu ekspertiem izdevās uzprojektēt ēkas ar nestandarta kolonnu soli, kas ļauj efektīvāk izvietot plauktu sistēmas, tādejādi mazākā platībā izvietot vairāk preču. Esam gandarīti, ka modernās telpas būs pieejamas arī mazākiem uzņēmumiem, jo nomniekiem platības būs pieejamas sākot no aptuveni 800 kvadrātmetriem," norāda Pēteris Guļāns

Loģistikas parks A6 atradīsies Rīgā, Maskavas ielā 462, A6 šosejas tiešā tuvumā, 14 km attālumā no pilsētas centra un 4 km attālumā no Rīgas apvedceļa.
 
Tehnoloģiskie risinājumi:

·       Palielināts attālums starp kolonnām – 17,4 m (visbiežāk sastopams 12 m), kas nodrošina efektīvāku telpas izmantošanu, izvietojot biežāk sastopamās plauktu sistēmas
·       Brīvais griestu augstums – 10,6 m (A ēka) un 8 m (B un C ēka)
·       Bezšuvju grīda ar maksimālo nestspējas slodzi 7 t/m2
·       Hidrauliskas piegādes rampas (iespēja apkalpot gan kravas automašīnas, gan kravas mikroautobusus)
·       Izvirzītas piegādes rampas, kas nodrošina mazākus siltuma zudumus
·       Automatizēta un moderna teritorijas iekšējās satiksmes navigācijas sistēma
·       Sprinkleru sistēma
·       Teritorijā papildus stāvvietas kravas automašīnām
·       Elektromobiļu uzlādes vietas, nojume velo novietnei, atpūtas zona darbiniekiem
·       Komfortablas biroju telpas ar klimata kontroli un ventilāciju
·       Optiskais internets.
 

A/s Pillar Capital ir 2006. gadā dibināts uzņēmums. Sabiedrības darbības mērķis ir, nodrošinot ilgtermiņa kapitāla pieaugumu, komercīpašumos ieguldīt savus un trešo pušu līdzekļus, palielinot ienākumus no telpu nomas un ilgtermiņā veicinot īpašuma vērtības pieaugumu. Dažādās attīstības stadijās šobrīd uzņēmumā ir vēl virkne investīciju projektu par kopējo summu vairāk nekā 150 miljoni eiro, kuru īstenošanas laikā varētu tikt piesaistīti vairāki desmiti apakšuzņēmumu, dažādos objektos nodarbinot vairākus simtus darbinieku. Šo projektu īstenošana būs atkarīga no nepieciešamo investīciju piesaistīšanas.

Top komentāri

P.
P
Super! Vismaz kāds kautko lielu dara ekonomikā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas