Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Skanstes City uzstādīts lielākais e-auto uzlādes parks Latvijā

No šīs nedēļas biroja centra Skanstes City nomniekiem un to apmeklētājiem vienuviet ir pieejamas 12 jaunas vidēji ātrās (22 kW AC) elektrouzlādes pieslēgvietas.

“Ilgtspēja ir Skanstes City biznesa stratēģijas sastāvdaļa kopš biroja centra izveides sākuma, ko apliecina arī piešķirtais BREEAM sertifikāts, kuru var iegūt, ja ēka atbilst augstākiem energoefektivitātes un ilgtspējības standartiem, nodrošinot videi un iedzīvotajiem draudzīgākos risinājumus. Līdz šim esam jau daudz paveikuši, ieviešot videi draudzīgus un ilgtspējīgus risinājumus, piemēram, BMS sistēmu temperatūras un klimata kontrolei, CO2 sensorus, energoefektivitātes uzlabošanai mainījām ventilācijas, dzesēšanas un liftu iekārtas, uzstādījām gaismas sensorus un LED apgaismojumu. Šobrīd sadarbībā ar Latvenergo esam uzstādījuši lielāko e-auto uzlādes parku Latvijā, kas ir ērts veids mūsu nomniekiem uzlādēt automašīnas darba laikā, kā arī papildu bonuss tiem, kas apmeklē Skanstes City. Mūsu biznesa parks ir atvērts visu diennakti, piedāvājot arī tuvumā esošo māju iedzīvotājiem auto uzlādi nakts laikā,” stāsta Skanstes City pārvaldītāja SG Capital partneris un valdes priekšsēdētājs Harijs Švarcs.

Jaunās e-auto uzlādes stacijas atrodas pie Skanstes City iekšpagalmā pie Skanstes 50 ēkas. Elektrouzlādes pieslēgvietas izveidotas sadarbībā ar a/s Latvenergo tirdzniecības zīmolu Elektrum un e-automašīnām būs pieeja uzlādei, izmantojot Elektrum Drive aplikāciju.

Aizvien vairāk attīstot konceptu par ilgtspējīgu, videi draudzīgu un zaļu biroju centru, Skanstes City strādā arī pie citiem virzieniem. Jau šobrīd biroju parkā tiek izmantota 100% zaļā elektroenerģija, ko nodrošina Latvenergo, un šī gada laikā teritorijā plānots izveidot saules elektrostaciju ar jaudu gandrīz 300 kW (kilovati). Saules paneļi tiks izvietoti uz Skanstes ielu 50b un 50c ēku jumtiem vairāk nekā 2800 kvadrātmetru kopējā platībā, nodrošinot papildu zaļo enerģiju Skanstes City biroju centram un tā nomniekiem. Plānots, ka saules stacija saražos līdz 230 megavatstundu (MWh) elektroenerģijas gadā, kas ir pielīdzināms 100 mājsaimniecību elektroenerģijas patēriņam gada laikā.

2022. gadā ir plānota Skanstes City tālāka attīstība teritorijas, energoefektivitātes un pakalpojumu pieejamības uzlabošanā. Plānos ietilpst veikt divu esošu ēku Skanstes ielas 54 un 54a rekonstrukciju, kur tiks veikta arī logu, fasādes, inženiertīklu un liftu nomaiņa, kā rezultātā ēkas iegūs jaunu fasādi un vizuālo tēlu, kas atbilst biroja centra jaunajai koncepcijai un stilam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas