Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

FOTO: Ap 100 cilvēku zibakcijā izgaismo Nākotnes nama kontūras

Atgādinot par Latvijas Okupācijas muzeja piebūves nepieciešamību, otrdienas vakarā aptuveni 100 cilvēku zibakcijā Iededz gaismu Nākotnes namā ar lukturīšiem izgaismoja Nākotnes nama kontūras, novēroja aģentūra LETA.

Zibakcijā bija pulcējusies galvenokārt vecākā paaudze, bet bija arī gados jauni cilvēki. Dalībnieku vidū bija Latvijas Okupācijas muzeja direktors Gunārs Nāgels un Atmodas laika līderis Dainis Īvāns.

Zibakciju pavadīja bungu un dūdu spēle, un tās dalībnieki vienojās tautasdziesmā Kur tu teci, gailīti mans?.

Akciju rīkoja Latvijas Okupācijas muzejs.

Kā ziņots, minētās zibakcijas mērķis bija parādīt, cik liela dabā būs muzeja plānotā piebūve Latviešu strēlnieku laukumā.

Muzeja paredzētās piebūves kontūra tika izgaismota aptuveni 15 minūtes.

Okupācijas muzeja ēkas paplašināšanas projektu pēc valdības rīkojuma realizē VSA Nekustamo īpašumu aģentūra. Paplašināšanas projekts veidots pēc Gunāra Birketa idejas, un tā izstrādē ir ņemtas vērā muzeja funkcijas un vajadzības. Pašlaik piebūves tehniskais projekts ir iesniegts Rīgas būvvaldē. 25.novembrī Administratīvā rajona tiesa nolēma, ka būvniecības iesnieguma izskatīšana un administratīvā akta izdošana ir jāveic līdz nākamā gada 25.janvārim, informēja muzejā.

Pēc Rīgas būvvaldes iniciatīvas 14.decembrī Rīgas domes sēžu zālē plkst.18 tiks rīkota publiska diskusija par Okupācijas muzeja piebūves projektu.

Kā ziņots, ņemot vērā būvniecības aizkavēšanos, valdība novembra sākumā nolēma, ka Okupācijas muzeja rekonstrukcijas un tā piebūves - Nākotnes nama - 1.kārtas būvniecības darbu pabeigšanas termiņš ir līdz 2017.gada 30.septembrim un 2.kārtas būvniecības darbiem, arī tēlniecības mākslas darbam, pabeigšanas termiņš ir līdz 2018.gada 30.martam.

Pret piebūves īstenošanu iestājušies tādi arhitekti kā Zaiga Gaile un Andis Sīlis, uzsverot Okupācijas muzeja ēkas kultūrvēsturisko vērtību. Tajā pašā laikā gan kultūras ministre Dace Melbārde (NA), gan Ministru prezidente atbalsta piebūves īstenošanu. Arī Rīgas mērs un Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs pauduši, ka Okupācijas muzeja paplašināšanas projekts ir jāturpina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas