Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

FOTO: Ap 500 cilvēku protestē pret ieceri pāriet uz izglītību tikai latviešu valodā

Ap 500 cilvēku protestā pie Izglītības un zinātnes ministrijas iestājas pret ieceri pāriet uz izglītību tikai latviešu valodā, novēroja aģentūra LETA.

Neskatoties uz to, ka šodien sācies skolēnu brīvlaiks, uz protesta akciju, ko organizē virkne prokrievisko organizāciju, sanākuši pārsvarā vidēja un vecāka gada gājuma cilvēki.

Uz akciju atnākuši arī Eiropas Parlamenta deputāti Tatjana Ždanoka un Andrejs Mamikins (Saskaņa). Tāpat protestā piedalās redzamākie prokrievisko organizāciju biedri.

Protestā skaļruņos tiek atskaņota vēl uz 2004.gada reformu sagatavotā dziesma par "Melno Kārli". Klātesošajiem līdzi ir daudz plakātu, kuros izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība) tiek aicināts "Nepieskarties sarkanajai līnijai". Tāpat plakātos Šadurskim tiek draudēts ar karjeras galu, kā arī teikts, ka reforma ir muļķības. Kāda kundze tur rokās plakātu krievu valodā - "Gribu mācīties krievu valodā".

Plakāti liecina arī par reģionu pārstāvniecību pasākumā - pie IZM atbalstu krievu skolām pauž arī Rēzeknes un Daugavpils pārstāvji.

Protestējošie tāpat izmanto pirms 13 gadiem izveidoto saukli "Rokas nost no krievu skolām" krievu valodā.

Uzrunās klātesošajiem protesta organizētāji uzsvēra, ka "viņi ir Latvija, viņi maksā nodokļus un viņi grib, lai valstī tiktu nodrošināta izglītība krievu valodā". Protestētāji arī nolēmuši iesniegt portālā Manabalss.lv iniciatīvu par šo jautājumu.

Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji aicināja protesta organizatorus uz sarunu ministrijā. Tomēr, kā žurnālistiem skaidroja Izglītības un zinātnes ministrijā, akcijas pārstāvji atteikušies tikties ar ministrijas pārstāvjiem. IZM tāpat neesot saņēmusi nekādu rakstisku informāciju par šodien notiekošo protesta akciju, kā arī tās iemesliem

Top komentāri

HC
H
Vislielākā rēka ir ka vislielākie protestētāji ir tie, kas skolas solā vairs neseedēs. Vieni vienīgi veči... Nav pat jēga viņos ieklausīties.
reptilis
r
Nu,re - visus skaisti sasēdināt vilcienā....iedot biļetes un uz valsti,kur viss ir krieviski...un ,kur maizīti par hļebu sauc.
Sevi izrāda
S
500 Latvijas īstākie ienaidnieki,latviešu tautas un valodas nīdēji,naida kurinātāji starp tautām. P.s. Kundze ar plakātu grib mācīties krievu valodā,stulba,ja līdz šim neko citu nav iemācijusies kā tikai stāvēt ar plakātiņiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas