Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

FOTO: Jēkabpilī pēdējā gaitā pavada traģiski bojā gājušo policistu

Sestdien Jēkabpils pilsētas kapos pēdējā gaitā tika izvadīts dienesta pienākumu pildīšanas laikā traģiski bojā gājušais Viesītes policijas iecirkņa vecākais inspektors kapteinis Andris Znotiņš, no kura atvadīties bija ieradušies tuvinieki, kolēģi, draugi un arī valsts augstākās amatpersonas.Atvadīties no policista bija ieradušies ne vien viņa ģimenes locekļi, līgava un tuvākie, bet arī draugi, tajā skaitā Vēja brāļu ordeņa prezidents Aivars Freimanis jeb Frīdis un citi motobraucēji.

Pēdējā gaitā policistu pavadīja ļoti liels skaits cilvēku, to vidū policistu formas tērpos tērptie kolēģi, Valsts prezidents Valdis Zatlers, iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V), Valsts policijas priekšnieks Andris Velšs, Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības vadītājs Agris Sūna un apvienības "Vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis.Pieminot kapteini Znotiņu, kurš gāja bojā 25.janvārī dienesta pienākumu pildīšanas laikā, veicot bruņotu noziedzīgas grupas aizturēšanu, 29.janvāris Jēkabpilī ir izsludināts par sēru dienu, kad Latvijas valsts karogs paceļams sēru noformējumā.Znotiņš dzimis 1977.gadā. No 2000.gada 13.decembra līdz 2009.gadam strādājis Jēkabpils rajona Policijas pārvaldē, bet no 2009.gada 1.septembra līdz šim brīdim ieņēmis amatu Viesītes iecirknī. 2009.gadā viņš absolvējis Latvijas Policijas akadēmiju. Dienesta laikā Znotiņš saņēmis divus apbalvojumus.Ordeņa kapituls nolēmis Znotiņam piešķirs Viestura ordeni, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta preses dienestā. Lēmumu par sevišķiem nopelniem valsts drošības un sabiedriskās kārtības uzturēšanā, par drosmi un varonību piešķirt Viestura ordeni Ordeņu kapituls pieņēmis 27.janvārī.Jau vēstīts, ka otrdien, 25.janvārī, pēc plkst.9 Jēkabpilī notika bruņots laupīšanas uzbrukums spēļu zālei "Fēnikss". Aizturot iespējamos uzbrucējus, gāja bojā viens policists, bet vēl seši cilvēki - divi policisti, trīs uzbrucēji un spēļu zāles darbinieks - ievainoti.Aizdomās par šo bruņoto laupīšanu policisti aizturēja piecas personas, četri no uzbrucējiem bija policisti. Visiem aizturētajiem kā drošības līdzeklis jau piemērots apcietinājums.

Top komentāri

program
p
Visu cieņu! Pildīja pienākumu ar godu! Līdzjūtība piederīgajiem!
Bolero_10
B
Koments no Delfiem: "@@@@ 29.01.2011 22:25 Andris mira aizstāvot ievainotos kolēgjus,nevis kkādu tur naudu,viens pret pieciem.Tāpēc mutes ciet maitas,kuras grib aptraipīt ša krietna puiša godu.Andri tu vienmēr būsi mana sirdī!"
lauķe
l
Sirds sāp par šo jauno latviešu puisi, kuram bija jākrīt no slepkavas lodes. Lai Dieva sods pār tiem, kuru rokas aptraipītas ar Andra Znotiņa asinīm! Līdzjūtība Andra tuviniekiem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas