Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

FOTO - Straujuma: Daudzas Āfrikas valstis ir ieinteresētas attīstīt sadarbību tieši ar Latviju

Ceturtdien, 3. aprīlī, Briselē noslēdzās ceturtais Eiropas Savienības (ES) un Āfrikas samits, kurā piedalījās 28 ES un 50 Āfrikas valstu un valdību vadītāji. Tajā Latvijas delegācija, kuru vadīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība), tikās ar Tunisijas, Ēģiptes, Etiopijas, Beninas, Libērijas, Alžīrijas, Gvinejas, Komoru, Kotdivuāras un Madagaskaras pārstāvjiem.

"Āfrika patiešām tiecas pēc demokrātisku principu un vērtību ieviešanas savās valstīs - to man sarunu laikā apliecināja visu valstu pārstāvji. Turklāt daudzas Āfrikas valstis ir ieinteresētas attīstīt sadarbību tieši ar Latviju. Līdz ar to šis samits deva mums iespēju iepazīties ar dažādiem Āfrikas valstu pārstāvjiem un klātienē pārrunāt savstarpējo attiecību paplašināšanu," saka Ministru prezidente Laimdota Straujuma. "Latvija ir ieinteresēta sadarboties ar Āfrikas valstīm tirdzniecībā, izglītības un kultūras jomā, kā arī starptautisko organizāciju ietvaros."

Galvenie sarunu temati ar Āfrikas valstu vadītājiem bija sadarbības veicināšana ekonomikā, kultūrā un izglītībā, kā arī situācija Āfrikā un drošības jautājumi. Tiekoties ar Ēģiptes ārlietu ministru, tika pārrunāta arī Latvijas-Austrālijas pilsoņa Pētera Grestes tiesvedība, portālu Diena.lv informēja Valsts kancelejā.

ES-Āfrikas samits bija nozīmīgākais pasākums abu pušu dialogā trīs gadu periodā, nākamais notiks vien 2017.gadā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas