Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

FOTO: Ufo pārstāvētās "Iedzīvotāju" apvienības dibināšanā liela atsaucība

Sestdien biedrības Iedzīvotāji pārtapšana par politisko apvienību izraisījusi lielu iedzīvotāju interesi, un apvienības dibināšanai nepieciešamos 200 cilvēkus ir izdevies savākt, Dienu informēja sapulces rīkotāji. Apvienība, kurā viens no līderiem ir radio dīdžejs Ufo jeb Kaspars Upacieris, plāno piedalīties gaidāmajās Ikšķiles novada domes vēlēšanās.

Cilvēki, kas jau ilgus gadus dzīvo Ikšķilē, Dienai atzina, ka tādu iedzīvotāju pieplūdumu tautas namā nav redzējuši - cilvēkiem nācies pat stāvēt rindā uz ielas, lai piereģistrētos. Pirms sapulces K.Upacieris neesot bijis pārliecināts, ka izdosies savākt nepieciešamo cilvēku skaitu, lai dibinātu politisko apvienību.

Viņš Dienai stāstīja, ka apvienība neplāno sadarboties ar citiem politiskajiem spēkiem, bet startēs vēlēšanās neatkarīgi. Apvienība uzskata, ka politiskās partijas ir saistītas ar dažādiem finansējumiem, un, ja cilvēks pārstāv šo partiju, viņš ir atbildīgs finansētāju priekšā. Pēc K.Upaciera norādītā, viņa pārstāvētā biedrība tiek finansēta no biedru līdzekļiem.

Sestdien pasākumā piedalījās daudz jaunu cilvēku, kas dzīvo Ikšķiles novada lauku teritorijā. Viņi uzskata, ka pašreizējā pašvaldības vadība maz darījusi tieši lauku teritorijas labā. Iedzīvotāji secina, ka Ikšķlile ir viena no bagātākajām pilsētām Latvijā, bet viņiem jābrauc pa bedrainām ielām, kā arī jāsastopas ar dažādām citām problēmām, piemēram, namu apsaimniekošanas jomā.

Uz dibināšanas sapulci bija ieradies arī partijas Jaunais laiks pārstāvis, kas stāstīja, ka partija arī pirmo reizi gatavojas startēt Ikšķilē. Viņš uz sapulci atnācis kā klausītājs, bet pieļāva iespēju, ka varētu sadarboties ar jauno politisko spēku.

Lai varētu piedalīties vēlēšanās, apvienībai visas formalitātes jānokārto līdz 17.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas