Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

FOTO: Ventspilī sāk Latviešu biedrības nama restaurāciju

Ar svinīgu brīdi piektdien Ventspilī oficiāli tika atklāta gandrīz simts gadu vecās Latviešu biedrības nama Maiznieku ielā restaurācija, kas izmaksās četrus miljonus latu. No šīs summas 3,3 miljoni latu ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, 583 000 latu piešķīrusi pašvaldība, bet 172 000 dod valsts.

Līdz 2010.gada septembrim ēku paredzēts pārbūvēt, piemērojot skolēnu jaunrades nama funkcijai, kā arī līdzās uzcelt vēl piebūvi. Projekta ietvaros šeit paredzēts izveidot planetāriju ar teleskopu interešu izglītības nodrošināšanai, tas vienlaicīgi būs arī inovatīvs apskates objekts ne vien pašiem ventspilniekiem, bet arī pilsētas viesiem.

Ēka 1912.gadā celta īpaši vietējās Latviešu biedrības vajadzībām un ilgu laiku bijusi pilsētas kultūras un sabiedriskās dzīves centrs. Padomju gados šeit atradās okupācijas armijas virsnieku nams, bet pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas reprezentatīvā būve vecpilsētā atkal kļuva par Ventspils Latviešu biedrības īpašumu. Spiedīgo finansiālo apstākļu dēļ nespējot ēku kapitāli izremontēt un ar grūtībām to tikai uzturot, pagājušajā gadā biedrība izlēma namu dāvināt pilsētai, pretī saņemot solījumu simtgadīgo celtni kapitāli atjaunot un saglabāt tās agrāko nosaukumu, kā arī atrunājot tiesības kādu no nama telpām bez maksas izmantot tieši biedrības vajadzībām.

Gan pilsētas pašvaldības pārstāvji, gan Ventspils Latviešu biedrības priekšsēdētāja Laimdota Rasa atzina, ka nama nodošana bērnu un jaunatnes rīcībā, ļaujot to pārvērst par jaunrades, interešu un talantu izkopšanas centru, ir šajos apstākļos labākais risinājums. Turpmāk tas sekmēs jauniešu tālāku pašizglītošanos, palīdzēs profesijas izvēlē, piedāvās iespējas lietderīgai brīvā laika un atpūtas organizēšanai, kas līdzšinējā jaunrades nama apstākļos telpu šaurības dēļ bija apgrūtināta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas