Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Galvenā motivācija apdrošināt dzīvību – riskanta nodarbošanās

Latvijas iedzīvotāju galvenā motivācija apdrošināt savu dzīvību būtu darba gaitu uzsākšana paaugstināta riska apstākļos, norādījuši 35% respondentu, mājokļa iegāde un ar to saistītās ilgtermiņa finansiālās saistības (30%), kā arī bērna piedzimšana (29%), liecina Swedbank veiktās aptaujas dati.

Zīmīgi, ka gandrīz trešdaļa (29%) aptaujāto par to, kas motivētu apdrošināt dzīvību, nav domājuši. Swedbank apkopotā informācija par aizvadīto gadu liecina, ka apdrošināšanas atlīdzības kopējā summa pārsniedza 199 000 latu, sedzot gan kredītņēmēju dzīvības, gan dažādu uzkrājumu produktu apdrošināšanu.

15% aptaujāto iedzīvotāju norādījuši - dzīvību apdrošināt viņus motivētu sava biznesa uzsākšana, savukārt 12% motivācija būtu vecāku nonākšana apgādībā un rūpes par viņiem. Interesanti, ka 5% respondentu dzīvību apdrošināt motivētu stāšanās laulībā, savukārt 6% aptaujāto neredz motivāciju apdrošināt savu dzīvību.

Dati liecina, ka sievietes ievērojami biežāk nekā vīrieši par motivāciju apdrošināt dzīvību nav domājušas (31% sieviešu; 26% vīriešu). Savukārt vīriešus ievērojami biežāk nekā sievietes apdrošināt dzīvību motivētu sava biznesa uzsākšana (19% vīriešu; 12% sieviešu), kā arī pārvākšanās uz dzīvi lielpilsētā (8% vīriešu; 2% sieviešu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas