Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Gandrīz trešdaļa valsts pārvaldē uzskata, ka LBAS priekšlikumi ir populistiski

Vērtējot Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) līdzšinējo darbību, gandrīz trešdaļa valsts pārvaldes vidējā un augstākā līmeņa vadītāju uzskata, ka organizācijas iesniegtie priekšlikumi ir bijuši populistiski.

Kompānijas McCann Consulting veiktajā pētījumā, ko pasūtījusi LBAS, atklājies, ka 29% augstākā un vidējā līmeņa vadītāju LBAS līdz šim iesniegtos priekšlikumus uzskata par populistiskiem, 15% uzskata, ka tie ir neskaidri formulēti, bet 19% - ka tie ir vāji argumentēti. Bet 18% LBAS priekšlikumus dēvē par kvalitatīviem un argumentētiem.

Tikmēr no valdības sociālajiem partneriem neviens nav atzinis, ka iesniegtie priekšlikumi ir populistiski, 15% atzinuši, ka tie ir neskaidri formulēti, bet 19% šķiet, ka tie ir vāji argumentēti. Tomēr vairākums jeb 62% LBAS priekšlikumus dēvē par kvalitatīviem un labi argumentētiem.

Intervējot valsts pārvaldes pārstāvjus, izskanējis, ka LBAS būtu jāmaina savi uzskati, jo tie esot mazliet iesīkstējuši, bet iesniegtie priekšlikumi ne vienmēr ir bijuši konstruktīvi un daudzas lietas tiek risinātas pārāk emocionāli, kā tas nereti notiek arī Nacionālās trīspusējās padomes sēdēs.

Aptaujā arī noskaidrots, kā tiek vērtēta LBAS ekspertu darbība, un vairāk nekā puse to vērtējusi pozitīvi. Vairums aptaujāto uzskata, ka LBAS eksperti ir savu jomu speciālisti un labi pārzina konkrētās nozares problemātiku. Tāpat arī LBAS ekspertu priekšlikumi tiek vērtēti kā drīzāk pamatoti.

Analizējot pētījuma rezultātus, eksperti iesaka publiskajā komunikācijā fokusēties uz vēstījumu par arodbiedrībām kā mūsdienīgām un nepieciešamām organizācijām, skaidri parādot to nepieciešamību kā individuālajā, tā arī visas sabiedrības līmenī.

Kompānijas McCann Consulting pārstāvis Jānis Andžāns pastāstīja, ka pētījumā iesaistīti aptuveni 110 valsts pārvaldes un sociālo partneru pārstāvji. No valsts pārvaldes pētījumā piedalījušies vidējā un augstākā līmeņa vadītāji, piemēram, departamentu direktori, valsts sekretāri, nodaļu vadītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas