Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gerhards: Ir pāragri spriest par mājsēdes kopējo ieguvumu

Patlaban vēl ir pāragri spriest par kopējo ieguvumu, ko sniegusi noteiktā mājsēde, aģentūrai LETA sacīja zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Viņš uzsvēra, ka līdz mājsēdes beigām vēl ir atlikušas divas nedēļas, kas ir ievērojams laiks situācijas uzlabojumam. Tāpat Gerhards norādīja, ka valdībā jau pašlaik notiek diskusijas par iespējamajiem un plānotajiem ierobežojumiem pēc 15.novembra.

"Savukārt jautājumā par situāciju nozarē - ieviešot šos stingrākos ierobežojumus, nozares sastapās ar dažām nepilnībām noteikumos, taču jāuzsver, ka šīs nepilnības nekavējoties tika atrisinātas," komentēja ministrs. Cita starpā, piemēram, jautājums par darbinieku nokļūšanu uz un no darba laika posmā, kad noteikta mājsēde, tika atrisināts teju uzreiz, lai uzņēmēji varētu nodrošināt darba procesu nepārtrauktību arī turpmāk.

Zemkopības ministrs arī atzīmēja, ka ministrijas pārraudzībā esošās ražojošās nozares cietušas finansiālus zaudējumus. Tāda ir, piemēram, mikrozaļumu nozare, par kuru jau patlaban tiek spriests vai un kādu atbalstu būtu iesējams tai nodrošināt.

"Kopumā jāsaka, situācijas ir dažādas, katrā nozarē situācija var atšķirties, taču viennozīmīgi varu teikt, ka ministrija seko līdzi notiekošajam - identificējot problēmjautājumus un nekavējošā režīmā strādājot pie iespējamajiem risinājumiem," komentēja Gerhards.

Viņš arī piebilda, ka ministrija sadarbojas gan ar nozares ekspertiem un nevalstiskajām organizācijām, gan arī ar biedrību un asociāciju pārstāvjiem, lai nodrošinātu ciešu sadarbību ar lauksaimniekiem un sniegtu atbalstu Covid-19 izaicinājumiem piepildītajā laikā.

Jau ziņots, ka pēc "lokdauna" beigām jeb pēc 15.novembra darbam klātienē plānots saglabāt līdzīgas prasības kā pašlaik, Ministru kabineta sēdē pauda veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) padomnieks Kaspars Bērziņš.

Viņš norādīja, ka tādējādi plānots maksimāli turpināt nodrošināt attālinātā darba iespējas, lietot sejas maskas un lieki nepulcēties.

Tāpat spēkā paliks prasība, ka no 15.novembra obligāti Covid-19 sertifikātam jābūt publiskā sektora darbiniekiem, valsts un sociālās aprūpes darbiniekiem, kā arī tiem, kuri ir tiešā saskarsmē ar klientiem, lielu cilvēku skaitu.

Savukārt no 15.decembra Covid-19 sertifikātiem jābūt visiem klātienē strādājošajiem.

Vienlaikus no jauna varētu pakāpeniski ieviest skrīninga programma ar paštestiem darba vietās, tostarp vakcinētām personām, sākot ar izglītības un publiskā sektora augsta riska jomās.

Jau vēstīts, ka līdz 15.novembrim Latvijā spēkā ir stingri Covid-19 ierobežojumi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas