Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Gerhards Kazahstānai piedāvā Latvijas pieredzi zaļās ekonomikas jomā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) uzskata, ka Latvija var dalīties pieredzē ar Kazahstānu jautājumos, kas saistīti ar "zaļo ekonomiku".

Viesojoties Kazahstānā, Gerhards norādījis uz Latvijas kompetenci dalīties pieredzē par virzību uz "zaļo ekonomiku", aģentūru LETA informēja ministra padomnieks Oskars Vizbulis. Kā piemērus viņš minējis jautājumus, kas saistīti ar kvalitātes prasībām atbilstoša dzeramā ūdens apgādi, notekūdeņu attīrīšanu un savākšanu.

Ministrs arī aicinājis visas pasaules valstis, tostarp Eiropā un Centrālāzijā, rast ilgtspējīgus risinājumus valsts labklājības paaugstināšanai un slodzes uz vidi samazināšanai.

Uzturoties Kazahstānā, Gerhards ticies ar šīs valsts augstākajām amatpersonām - Kazahstānas enerģētikas ministru Kanatu Bozumbajebu un Astanas mēru Asetu Isekeševu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ar Kazahstānu sadarbojas kopš 2013.gada vasaras, tika parakstīts starpvaldību līgums. Tas paredz sadarbību arī aizsargājamo dabas teritoriju pārvaldības, globālo klimata pārmaiņu samazināšanas, ūdens resursu aizsardzības un izmantošanas, kā arī energoefektivitātes un vides monitoringa jomās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas