Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

GMI pabalstu varētu aizstāt iztikas pabalsts

Viena no iespējamām izmaiņām sociālās palīdzības pabalstu sistēma paredz, ka turpmāk līdzšinējo garantētā minimālā ienākuma (GMI) līmeņa pabalstu varētu aizstāt iztikas pabalsts.

Tāpat tiek plānots ieviest papildus valsts līdzfinansētu īslaicīgu pabalstu, lai pasargātu cilvēku no nokļūšanas nabadzībā un dodot viņam iespēju atrisināt savas problēmas, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Marika Kupče. Patlaban precīzāku informāciju par iespējamām izmaiņām Kupče nevarēja sniegt.

Trešdien no plkst.11 līdz plkst.15.30 LM notiks ikgadējās sarunas ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvjiem, kurās diskutēs par aktualitātēm sociālajā jomā. Ņemot vērā, ka Sociālās drošības tīkla pasākumu īstenošana ir paredzēta līdz 2012.gada 31.decembrim, klātesošie diskutēs par iespējamām izmaiņām sociālās palīdzības pabalstu sistēmā.

Tāpat tikšanās laikā pārrunās pašvaldību lomu, lai nodrošinātu sociālās rehabilitācijas un sociālās aprūpes pakalpojumu pieejamību dzīvesvietā.

Sanāksmē pārrunās arī aktuālos nodarbinātības jautājumus, tostarp nedeklarētās nodarbinātības mazināšanas iespējas pašvaldībās un nodarbinātības attīstības iespējas nākotnē, īpašu uzsvaru liekot uz pašvaldību lomu vietējās nodarbinātības veicināšanai.

LM ar LPS tiekas katru gadu, lai pārrunātu aktuālo informāciju labklājības nozarē. Sanāksmē piedalīsies labklājības ministre Ilze Viņķele (V), LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis, LM un tās padotības iestāžu speciālisti, pašvaldību pārstāvji.

Kā ziņots, iepriekš Viņķele pauda viedokli, ka sociālo pabalstu piešķiršana ir jāpārstrukturē tā, lai cilvēkam krīzes brīdī atbalsts tiktu sniegts lielākā apmērā, bet īsāku laiku nekā patlaban.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas