Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Golde: Pārejai uz 11 klašu izglītību ir jābūt zinātniski pamatotai

Komentējot Valsts prezidenta Andra Bērziņa un izglītības un zinātnes ministra Rolanda Broka (ZZS) ideju par iespējamu pāreju uz 11 klašu izglītību, Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece, bijusī izglītības ministre Silva Golde atzina, ka tai ir jābūt zinātniski pamatotai rīcībai, balstītai uz argumentiem.

Golde šodien intervijā "Rietumu Radio" atzina, ka "izglītība ir konservatīva sistēma un mums nevajadzētu ar to tā mētāties".

"Piekrītu Valsts prezidenta atziņai, ka deviņpadsmit gadu vecumā nav jāsēž skolas solā, jo šajā vecuma posmā zūd motivācija mācīties un ir jādomā par savu profesiju, izaugsmi," sacīja Golde. Viņa uzskata, ka, sabalansējot sākumskolas izglītības programmu un pieņemot klāt sešgadniekus, mācību ilgumu būtu iespējams samazināt.

Golde atcerējās, ka jau laikā, kad viņa strādājusi Izglītības ministrijā, esot bijis mēģinājums samazināt mācību ilgumu. "Mēģinājām diskutēt par mācību gada pagarināšanu, jo mācību ilgumu iespējams samazināt, pagarinot mācību gadu," skaidro Golde, atgādinot, ka Latvijā ir viens no īsākajiem mācību gadiem Eiropā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas