Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Gripas epidēmija beigusies

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) pirmdien paziņojis par gripas epidēmijas beigām, jo divu nedēļu laikā nevienā no monitoringa pilsētām gripas izplatība nepārsniedza epidēmijas līmeni.

Analizējot gripas monitoringa datus, epidemiologi secinājuši, ka pēdējo divu nedēļu laikā pacientu skaits, kuriem ir gripa vai pamatotas aizdomas par inficēšanos ar gripu, nepārsniedza epidēmisko slieksni (100 pacientu uz 100 000 iedzīvotāju) nevienā no 10 monitoringa pilsētām, līdz ar to SPKC apstiprina, ka gripas epidēmija Latvijā ir beigusies.
Gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju monitoringa dati liecina, ka pacienti ar gripas klīniskiem simptomiem pagājušajā nedēļā reģistrēti tikai Daugavpilī un Rīgā.

Gripas intensitāte vidēji Latvijā - 2,8 pacienti uz 100 000 iedzīvotājiem, salīdzinājumā ar iepriekšējās nedēļas līmeni tā samazinājusies vidēji par 60%. Augstākā saslimstība ar gripu reģistrēta Daugavpilī - 23 pacienti uz 100 000 iedzīvotājiem.

Kopējais stacionēto pacientu skaits samazinājies - no 14 līdz sešiem pacientiem. Hospitalizēti pieci pacienti ar gripu un viens pacients ar gripas izraisītu pneimoniju.

Ar citām akūtām augšējo elpceļu infekcijām ambulatorajās iestādēs vērsušos pacientu skaits aizvadītajā nedēļā pieaudzis par 44% un vidēji bija 669 uz 100 000 iedzīvotājiem.

Šīs sezonas epidēmija bija sākusies neierasti vēlu - apmēram piecas nedēļas vēlāk nekā parasti. Visā epidēmijas laikā prevalēja A tipa gripas vīruss, tika noteikts neliels gadījumu skaits, ko izraisīja B tipa gripas vīruss.

Kopumā vērtējot epidēmijas intensitāti, salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu datiem, tā bija vidējās intensitātes.
Salīdzinājumā ar divu pēdējo gadu datiem, apstiprināto nāves gadījumu skaits bija mazāks - kopā 9 nāves gadījumi (2009./10. - 35 nāves gadījumi un 2010./11. gada sezonā - 29 nāves gadījumi). Nāves gadījumi skāruši vairāk vecāka gada gājuma pacientus - vecumā no 62 līdz 89 gadu vecumam, kuriem bija smagas akūtas vai hroniskas saslimšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas