Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Homka: jau sen domāju par izstāšanos no SCP

Jūrmalas domes deputāte Dzintra Homka publiski paziņojusi, ka pati esot izstājusies no partijas Sabiedrība citai politikai (SCP), nevis viņa izslēgta. Šis lēmums viņai briedis jau ilgāku laiku, Dz.Homkas viedokli publicējis portāls nra.lv.

Paziņojumu par izstāšanos no partijas viņa esot parakstījusi 30.augustā un publicētajā viedoklī dara zināmu, kāpēc izstājas no SCP, kura ir viena no trim partiju apvienības Vienotība sastāvdaļām.

Lēmums izstāties no SCP «lielā mērā pastiprināja politiskās apvienības Vienotība Jūrmalā politiskās uzvedības stils». Tā kā Vienotībā «darbojas ļoti atšķirīgi domājoši cilvēki», Homkasprāt, tas parāda, cik grūti rast kopīgus morāles kritērijus.

Deputāte kritizē pašreizējo Jūrmalas mēru Romualdu Ražuku, kurš pārstāv vienu no Vienotības atzariem – Pilsonisko savienību – pašreizējā domes priekšsēdētāja lielākais spēks esot vārdos, ne darbos, «nekonsekvence un divkosība».

Pati pieslējusies grupējumam, kurš pēc bijušā Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica (Jūrmala – mūsu mājas) izlaišanas no cietuma pret drošības naudu, atkal rosina mainīt pilsētas galvu, Dz.Homka nekautrīgi raksta, ka «Jūrmalas pilsētas problēma ir domes deputātu savstarpējās cīņas par varu, personisko ambīciju realizēšana un tik maz domāts par pilsētu, par tās daudzajām problēmām».

Lai arī deputāte R.Ražukam pārmet, ka jaunās koalīcijas deklarētais ir nonācis pretrunā ar praktizēto un vēl vairāk grāvis Jūrmalas domes autoritāti, faktiskus pierādījumus tam viņa nemin, toties atzīst vispārzināmo - 15 domes deputāti pārstāv 10 politiskās partijas. «Pie šādas politiskās sadrumstalotības ir apgrūtinājums risināt jebkuru jautājumu, ja vēl ņemam vērā, ka šos 10 partiju viedokļus aizstāv 15 ļoti atšķirīgi domājoši deputāti. Tā ir mūsu Latvija šķērsgriezumā,» patētiska ir Dz.Homka.

Jau ziņots, ka pirmdien, 30.augustā, SCP no partijas izslēdza Dz.Homku, jo tajā pašā dienā pēc Jūrmalas domes ārkārtas sēdes, kurā netika pieņemts lēmums par jaunu amatu izveidi, domes priekšsēdētājs R.Ražuks saņēma astoņu domes deputātu pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi par mēra atbrīvošanu no amata.

Pieprasījumu parakstījuši deputāti Ilmārs Ančāns (Mūsu zeme), Larisa Loskutova (SC), Egmonts Krūmiņš (Jūrmala – mūsu mājas), Vladimirs Maksimovs (Jūrmala – mūsu mājas), Gatis Truksnis (LZS, KDS, LPP/LC), Māris Dzenītis, Raimonds Munkevics (Jūrmala - mūsu mājas). Tāpat dokumentu parakstījusi Dzintra Homka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas