Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Ideju par interneta vēlēšanām atliek uz 2015.gadu

Par gatavošanos interneta vēlēšanu ieviešanai Latvijā varētu lemt vien 2015.gada valsts budžeta kontekstā, pirmdien lēma Ministru kabineta komiteja.

Valdības komitejā bez liela entuziasma tika izskatīts Satiksmes ministrijas sagatavots koncepcijas projekts par interneta vēlēšanu sistēmas izveidi. Ministri norādīja uz riskiem, kurus varētu radīt e-vēlēšanas. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (Reformu partija) pat sacīja, ka pilotprojekts interneta vēlēšanu ieviešanai jebkurā gadījumā būs negatīvs, nonākot pie secinājuma, ka sabiedrībai pieņemamu drošības līmeni nodrošināt nav iespējams. Sprūdžs mudināja naudu tērēt kam prātīgākam.

Savukārt satiksmes ministrs Anrijs Matīss norādīja, ka nākamā gada budžetā nav līdzekļu e-vēlēšanu pilotprojekta īstenošanai. Rezultātā valdības komiteja lēma, ka par šādu pilotprojektu varētu domāt vien kontekstā ar 2015.gada valsts budžetu.

Diena.lv jau ziņoja, ka koncepcija paredzēja nākamgad Satiksmes ministrijas paspārnē īstenot priekšizpētes projektu, kas vēlāk ļautu pieņemt lēmumu par labāko tehnoloģisko un organizatorisko risinājumu e-vēlēšanu īstenošanai. Priekšizpētes projektam vien bija nepieciešami 250 000 lati, bet pašas vēlēšanu sistēmas izstrādei - 500 000 līdz 700 000 lati, no kuriem lauvas tiesu prasītu programmatūras izveide.

Laikraksts Dienas Bizness vēstīja, ka Satiksmes ministrija gribētu interneta sistēmu iedarbināt jau uz Saeimas vēlēšanām, bet daļa informācijas tehnoloģiju ekspertu aizvien norāda uz būtiskiem drošības riskiem. "Izstrādātā koncepcija ir jāizmet miskastē," laikrakstam sacīja Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas biedrs Māris Alberts, piebilstot, ka studentu maģistra darbi šajā tēmā ir krietni profesionālākā līmenī nekā izstrādātā koncepcija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas