Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Ierobežojumi vecāka gadagājuma personām ieņemt skolas direktora amatu būtu diskriminējoši

Izmaiņas, kas ierobežotu iespēju ieņemt direktora amatu vecāka gadagājuma personām, būtu vērtējamas kā diskriminējošas, aģentūrai LETA pastāstīja Tiesībsarga biroja Komunikācijas un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja Ruta Siliņa.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka, uzklausot Rīgas 29.vidusskolas direktores skaidrojumu par to, kāpēc viņa piekritusi ļaut masierim bez maksas izmantot skolas telpas, vairāki Rīgas domes deputāti nonākuši pie pārdomām, ka, iespējams, būtu jādiskutē par vecuma slieksni, līdz kuram speciālisti varētu ieņemt skolas direktora amatu.

Siliņa akcentēja, ka Darba likuma 29.pants nosaka diskriminācijas aizliegumu, tostarp vecuma dēļ. "Personas vecums tiešā veidā nav sasaistāms ar personas spējām veikt noteiktu darbu," uzsvēra Siliņa.

Viņa norādīja, ka šādas izmaiņas pārkāptu Satversmes 91.pantu kopsakarā ar 106.pantu un Darba likuma 29.pantu. "Personas spējas un atbilstība ieņemamajam amatam ir vērtējama, ņemot vērā objektīvus kritērijus, tādus kā darba izpildes kvalitāte," skaidroja Siliņa.

Kā ziņots, Rīgas 29.vidusskola sabiedrības uzmanības lokā nokļuva šā gada oktobrī, kad kāds anonīms apkaimes iedzīvotājs vērsa uzmanību, ka skolas telpās darbojas masāžas salons. Valsts policija noskaidrojusi, ka skolas direktore Olga Poluškina noslēgusi telpu nomas līgumu bez atlīdzības ar 1955.gadā dzimušu Ukrainas pilsoni, kurš Latvijā ieceļojis ar tūrisma vīzu, kurai beidzies derīguma termiņš, un bez darba atļaujas. Aizdomas par iespējamām pedofīlijas epizodēm vai krimināli sodāmām darbībām skolā nav apstiprinājušās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas