Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ierosināta Vitronic Baltica un partneri tiesiskās aizsardzības lieta

Ņemot vērā radušos situāciju ar kreditoriem un _Vitronic Baltica un Partneri _finansiālās grūtības, 2012.gada 26.jūlijā tiesā iesniegts pieteikums par tiesiskās aizsardzības procesa lietas ierosināšanu, teikts radaru uzstādītāja otrdien medijiem izplatītajā paziņojumā.

Atbilstoši Maksātnespējas likuma 3.panta pirmajai daļai "tiesiskās aizsardzības process ir tiesiska rakstura pasākumu kopums, kura mērķis ir atjaunot parādnieka spēju nokārtot savas saistības, ja parādnieks nonācis finansiālās grūtībās vai uzskata, ka tajās nonāks", tāpēc Vitronic Baltica un Partneri izmantoja likumā noteiktās tiesības savu un kreditoru interešu aizsardzībai, teikts paziņojumā.

2012.gada 27.jūlijā tiesā ir ierosināta Vitronic Baltica un Partneri tiesiskās aizsardzības procesa lieta un saskaņā ar tiesas lēmumu Vitronic Baltica un Partneri divu mēnešu laikā ir jāizstrādā un ar kreditoriem jāsaskaņo tiesiskās aizsardzības pasākumu plāns.

Vitronic Baltica un Partneri sākotnēji plāno izstrādāt un ar nozīmīgākajiem kreditoriem, tostarp Valsts policiju, saskaņot tiesiskās aizsardzības plāna pamatprincipus un tikai pēc tam tos iekļaut plānā, kas savukārt tiks saskaņots ar kreditoriem likumā paredzētā kārtībā. Par tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna apstiprināšanu lems tiesa.

Vitronic Baltica un Partneri ir pārliecināti, ka "likumā paredzētā aizsardzība sniegs iespēju sekmīgi sakārtot attiecības ar kreditoriem un pabeigt sabiedrībai nozīmīgo publiskās un privātās partnerības projektu, kas kalpos par vērtīgu piemēru turpmākajiem sociāli nozīmīgiem publiskās un privātās partnerības projektiem Latvijā".

Radaru uzstādītājs paziņojumā norāda, ka visu radaru neuzstādīšanai ir objektīvs pamatojums, un tā nav Vitronic Baltica un Partneri apzināta rīcība. Pārējās līguma daļās saistības esot izpildītas, tāpēc līgumā paredzētajā kārtībā un termiņā ar atbilstošiem pierādījumiem un juridisko pamatojumu Vitronic Baltica un Partneri sniegšot nepieciešamos skaidrojumus, kā arī, izvērtējot iespējamās sekas, pamatotus priekšlikumus situācijas tālākam risinājumam.

Sabiedrībai esot radies maldīgs priekšstats par Vitronic Baltica un Partneri finansiālajiem ieguldījumiem un ieguvumiem. Kopš projekta īstenošanas sākuma uzņēmums esot ieguldījusi vairāk nekā trīs miljonus latu, taču atpakaļ saņēmusi 220 000 latu, kas esot tikai 7,3 % no ieguldītās summas.

Šo apstākļu rezultātā Vitronic Baltica un Partneri esot virkne neizpildītu saistību pret kreditoriem, "kuri, pamatojoties uz publiskajā telpā izskanējušo nepatieso informāciju, izdara spiedienu, atsaka preču piegādes un pakalpojumu sniegšanu, kā rezultātā vēl vairāk tiek apgrūtināta projekta īstenošana".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas