Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Iespēju startēt iespējamajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās apsverot arī Šadurskis un Čigāne

Iespēju startēt iespējamajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās apsver bijušie Saeimas deputāti Hosams Abu-Meri (JV) un Lolita Čigāne (JV) un bijušais izglītības ministrs Kārlis Šadurskis (JV), aģentūrai LETA pastāstīja partijas Vienotība vadītājs Arvils Ašeradens.

Ašeradens pastāstīja, ka pašlaik vēl tiek gaidītas atbildes par potenciālo sadarbības partneru gatavību iespējamajās vēlēšanās startēt vienotā sarakstā. Tomēr politiskā spēka ieskatā, Saeimas koalīcijas partijām būtu jāveido vienots saraksts, lai nodrošinātu sekmīgāku startu vēlēšanās.

Politiskais spēks vienotā saraksta pirmajā numurā labprāt redzētu Rīgas domes deputātu Vilni Ķirsi (JV), kurš, kā pauda Ašeradens, ir Rīgas domes opozīcijas līderis un līdz šim spējis mobilizēt tās darbu un saliedēt opozīcijas deputātus. Politiskais spēks gan par šo jautājumu esot atvērts diskusijām ar potenciālajiem sadarbības partneriem.

Lai nodrošinātu iespējami veiksmīgu startu un uzvarētu potenciālajās galvaspilsētas domes vēlēšanās, Jaunā vienotība gatavojas mobilizēt spēkus. Ašeradens pastāstīja, ka iespēju startēt vēlēšanās "ļoti rūpīgi apsver" Abu-Meri, Šadurskis, Čigāne un citi.

Kā ziņots, Jaunā konservatīvā partija (JKP) aizvien domā, vai piekrist koalīcijas partiju rosinājumam potenciālajās Rīgas domes vēlēšanās startēt vienotā sarakstā.

Latvijas Avīze iepriekš vēstīja, ka partijas bija sākušas konsultācijas par vienota bloka veidošanu, bet JKP pēc priekšsēdētāja Jāņa Bordāna iniciatīvas tās esot apturējusi. Bordāns nekādus skaidrojumus par lēmumu neesot sniedzis. JKP izvērtējot, vai nestartēt ar savu sarakstu. JKP kongress plānots 22.februārī, bet atbildi partneriem JKP solījusi līdz janvāra beigām.

Top komentāri

A. S.
A
Viens no viņiem tā skrēja uz Eiropas Parlamentu... Šķiet, tagad ir redzams, cik viņu interesē darbs šajā parlamentā...
Scorseze
S
Izsludināta dārznieka vakance, āži sarosījās:):):):):):):):):):):)
Aloizijs Valdbergs
A
Abi divi savu partiju sarakstus nevis stiprinās, bet gremdēs dūņās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas