Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Iklāva dosies pensijā un rakstīs grāmatu par dzimtsarakstu vēsturi

Tieslietu ministrijas (TM) Dzimtsarakstu departamenta ilggadējā direktore Ārija Iklāva piektdien pēc 60 gadu darba mūža dosies pensijā un plāno veltīt laiku grāmatas izdošanai par dzimtsarakstu vēsturi,informēja TM preses pārstāve Līga Brice.

Iklāva TM strādājusi 48 gadus.

"Personīgi man šis darbs devis ļoti daudz, jo pirms 48 gadiem man, tikko augstskolas diplomu saņēmušai, bez pieredzes, uzdeva sakārtot valstī dzimtsarakstu darbu. Šodien ar gandarījumu atskatos uz paveikto," norādījusi Iklāva.

Viņa ir saņēmusi TM pirmās pakāpes Goda zīmi par izcilu mūža ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā Latvijā un pasaulē, apbalvota ar Triju Zvaigžņu ordeni, kā arī ir Nešvilas (ASV) pilsētas goda pilsone.

Ilggadējās TM darbinieces nākotnes plānos ir grāmatas izdošana par Latvijas dzimtsarakstu vēsturi. "Grāmatu rakstu tāpēc, lai pastāstītu par tiem cilvēkiem, ar kuriem dzīve savedusi mani kopā. No katra esmu ko mācījusies, redzējusi arī viņu kļūdas darba stilā un metodēs. Esmu jau pierakstījusi sešas biezas klades," iepriekš intervijā "Latvijas Avīzei" atzinusi Iklāva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas