Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Izglītības ministram divas versijas par premjera kritiku

Izglītības un zinātnes ministram Vjačeslavam Dombrovskim (Reformu partija) ir divas versijas, kādēļ viņš un Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) saņēmusi nesaudzīgu Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) kritiku.

Portālam Diena.lv izglītības ministrs pieļāva, ka premjeram radusies personīga nepatika pret viņu. Tā izveidojusies nesenajos publiskajos strīdos par pedagogu atalgojumu. "Par emociju pasauli man ir grūti komentēt," sacīja Dombrovskis.

Savukārt kā otru iespēju, kādēļ premjers kritizē IZM un atbildīgā ministra darbu, Dombrovskis minēja "politisko pragmatismu", proti, pēdējie notikumi ļaujot interpretēt, ka Vienotība vēloties izveidot valdību ar Zaļo un zemnieku savienību. Esot dzirdētas pat baumas, ka sēdē, kurā Vienotības valde lēma par bijušās kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (Nacionālā apvienība) demisiju, vienlaicīgi spriests arī par kāda cita ministra demisiju.

Ministrs pauda neizpratni par pēdējo kritiku, kas saņemta no premjera un kas saistīta ar IZM slēgtajiem reklāmas līgumiem masu medijos. "Tad arī var diskutēt par eiro kampaņas izdevumu lietderību," teica Dombrovskis, norādot, ka sabiedrībai ir svarīgi zināt to, kas notiek profesionālajā izglītībā un par valdības darbu cilvēki ir jāinformē. 

"Manā atmiņā nekas tāds nav bijis," bilda ministrs, taujāts, vai premjera asā kritika arī nav bezprecedenta gadījums.

Diena.lv jau vēstīja, ka premjerministrs Dombrovskis šorīt LNT raidījumā 900 sekundes asi kritizēja IZM darbu, norādot, ka šādu problēmu ne ar IZM, ne ar citām ministrijām līdz šim nav bijis. "Nevienu gadu ar IZM un vispār ne ar vienu ministriju šāda veida problēmu nav bijis. Tas tiešām ir bezprecedenta problēmas, gatavojot tīri tehniskus, administratīvus jautājumus. Ar tiem IZM netiek galā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas