Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Izglītības ministrs: No premjera puses ir izpratne par nepieciešamību atrisināt jautājumu ar iztrūkumu mērķdotācijās pedagogu atalgojumam

No premjera Valda Dombrovska (V) puses ir izpratne par līdzekļiem, kuru aprēķinu kļūdas dēļ trūkst mērķdotācijām pedagogu atalgojumam, kā arī par nepieciešamību dot skaidru signālu, ka viss tiks atrisināts, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

Tāpat viņš skaidroja, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) gatava no ietaupītajiem līdzekļiem novirzīt 0,5 miljonus latu, kas šogad nepieciešami mācību līdzekļu iegādei, ja šie līdzekļi tiks rasti no citām valsts budžeta programmām.Kā ziņots, valdība otrdien plāno lemt par 517 112 latu piešķiršanu Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai nodrošinātu Izglītības likuma izpildi attiecībā uz mācību līdzekļu iegādi sekmīgai mācību procesa īstenošanai no 2013.gada 1.septembra, liecina valdības darba kārtība.Papildu līdzekļi nepieciešami saistībā ar to, ka Saeima ir apstiprinājusi grozījumus Izglītības likumā un to stāšanos spēkā ar šā gada 1.septembri, kas nosaka valsts, pašvaldību un vecāku atbildību mācību līdzekļu iegādē.Jau vēstīts, ka iepriekšējos gados IZM budžeta plānošanā ir pieļautas kļūdas, kuru dēļ ir izveidojies iztrūkums mērķdotācijās pedagogu atalgojumam. Iztrūkums esot izveidojies nekvalitatīvi veiktas budžeta plānošanas dēļ. Kopējā iztrūkuma summa ir 6 042 100 lati.2013.gadā pedagogu darba samaksas nodrošināšanai papildus ir nepieciešami seši miljoni latu. No tiem trīs miljonus latu ministrija nodrošinās, pārplānojot budžetu un pārvirzot ieekonomēto finansējumu no citām budžeta programmām, tostarp no apakšprogrammas "Studējošo un studiju kreditēšana". Savukārt nākamajiem diviem gadiem pedagogu algu mērķdotācijām IZM prasīs iztrūkstošos sešus miljonus latu katram gadam.Kā iepriekš pastāstīja izglītības un zinātnes ministra Vjačeslava Dombrovska (RP) padomniece komunikācijas jautājumos Una Ahuna-Ozola, iztrūkstošie līdzekļi nav tērēti citiem mērķiem, bet kļūdas dēļ nav tikuši ierēķināti. Pats izglītības ministrs skaidroja, ka kļūda budžeta plānošanā pieļauta aptuveni pirms gada, rēķinot izmaiņas mērķdotācijās. "Kļūda ir sistēmiska, jo sistēma bija pārāk daudz atkarīga no viena konkrēta ierēdņa, kuram aizejot diemžēl lietas netika nodotas kārtīgi," norādīja Vjačeslavs Dombrovskis. Tāpēc jaunie darbinieki, kas veikuši aprēķinus, esot pieļāvuši kļūdu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas