Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

IZM: SOK centieni ļaut agresorvalstu sportistiem piedalīties starptautiskās sacensībās ir pilnīgi nepieņemami

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) stingri nosoda Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) centienus atļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties starptautiskās sacensībās. Kamēr Ukrainā turpinās karadarbība, SOK aicinājums meklēt veidus, kā Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties starptautisko sacensību apritē, ir pilnīgi nepieņemams.

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša norāda, ka Krievijā un Baltkrievijā sports tiek izmantots kā ideoloģisks instruments un jebkāda starptautiskās sporta sabiedrības piekāpšanās autoritārajā Krievijā un Baltkrievijā tiks traktēta kā morāla uzvara un demokrātiskās pasaules vājuma pazīme.

“Šāds SOK paziņojums laikā, kamēr Ukrainā joprojām katru dienu tiek nogalināti civiliedzīvotāji un iznīcināta infrastruktūra, kā arī regulāri tiek pastrādāti kara noziegumi un noziegumi pret cilvēci, ir ne tikai amorāls, bet arī pašos pamatos grauj SOK darbības pamatvērtības. Esmu gandarīta par vienoto Latvijas sporta organizāciju nosodījumu pret šādu SOK paziņojumu un izteikto gatavību nepiedalīties starptautiskās sporta sacensībās, ja tajās tiks pieļauta Krievijas vai Baltkrievijas sportistu vai komandu dalība”, pauž ministre.

IZM jau iepriekš ir paudusi, ka tai nav pieņemama un tā neatbalsta Krievijas un Baltkrievijas sportistu un sporta darbinieku dalību jebkāda līmeņa sporta sacensībās arī zem neitrāla vai citas valsts karoga un licences. IZM atgādina, ka valsts budžeta līdzekļi, kurus sporta organizācijas, sportisti un sporta darbinieki saņem savas darbības nodrošināšanai, ar dalību sporta sacensībās, kurās piedalās Krievijas vai Baltkrievijas sportisti, nedrīkst tikt izmantoti.

Sporta nozarei, neatkarīgi no sporta veida vai organizētības līmeņa, šajā laikā  jābūt vienotai, parādot solidaritāti ar Ukrainu un Ukrainas cilvēkiem, norobežojoties no jebkādas sadarbības ar Krievijas un Baltkrievijas institūcijām un to pārstāvjiem, kā arī šo valstu sportistiem, sporta darbiniekiem un sporta organizācijām (tai skaitā sporta federācijām, sporta klubiem un sporta izglītības iestādēm).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas