Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

IZM sporta atbalstam nākamgad plāno tērēt par teju pieciem miljoniem vairāk

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sporta organizāciju, programmu un pasākumu atbalstam nākamgad plāno atvēlēt 22,769 miljonus eiro, kas ir par 4,85 miljoniem vairāk nekā šogad.

No ministrijas iesniegtās prezentācijas izskatīšanai Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijā izriet, ka finansējums palielināts, lai nodrošinātu valsts budžeta līdzfinansējumu Eiropas čempionāta finālturnīra basketbolā vīriešiem organizēšanai Latvijā nākamgad.

Prezentācijā netiek precizēts, cik liela daļa no atvēlētā finansējuma būs pieejama sporta federācijām. Ministrijā aģentūrai LETA apliecināja, ka sporta organizāciju finansēšanas kārtība nākamgad nemainīsies un tiks saglabāta atbilstoši gada sākumā noteiktajai. Vienlaikus sporta federācijām bērnu un jauniešu sportam būs jānovirza 50% no piešķirtās dotācijas līdzšinējo 40% vietā.

Sporta politikas īstenošanai nākamgad ministrijas budžetā iezīmēti kopumā 56 miljoni eiro. Nedaudz vairāk par pusi jeb 29,649 miljonus eiro plānots novirzīt sporta treneru darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām. Tas ir par 1,144 miljoniem vairāk nekā šogad.

Murjāņu sporta ģimnāzijai IZM nākamgad plāno novirzīt 2,909 miljonus eiro, kas ir par 33 356 eiro vairāk nekā šogad.

Sporta ēku būvēm atvēlētais finansējums nākamgad paliks līdzšinējā apmērā - 627 957 eiro. Līdzšinējā apmērā plānots saglabāt arī finansējumu balvām par izciliem sasniegumiem sportā, tam atvēlot 42 686 eiro.

Latvijas Sporta muzejam plānoti 118 649 eiro, bet dotācijai Latvijas Olimpiskajai komitejai valsts galvoto aizdevumu izmaksai nākamgad iezīmēti 316 030 eiro.

Papildu 50 000 eiro iezīmēti pedagogu kompetences pilnveidei peldētapmācības īstenošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas