Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Iznīcināšanai aizvesta mazāk nekā puse ceļa malā izmesto cūku

Trešdien viens kravas auto iznīcināšanai aizvedis septiņas tonnas cūku līķu, ko komplekss Uzvara-Strauti bija sametis kaudzē ceļa malā Uzvaras ciemata centra Bauskas novada Gailīšu pagastā.

Ceturtdien nekādas darbības nav veiktas, bet rīt paredzēts ar kravas auto iznīcināšanai nogādāt nākamās 10 tonnas cūku, Dienai teica Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Dienvidzemgales pārvaldes vadītājs Jānis Grosbārdis. Pašlaik ir grūti pateikt, vai ar otro piegājienu izdosies aizvest visu lopu kaudzi. Nav zināms, kad darbu varētu pabeigt, jo tas būs atkarīgs no saimniecības Uzvara-Strauti vienošanās par samaksu ar cūku līķu savācēju un iznīcinātāju SIA Reneta.

Lai arī gaisa temperatūra ir virs nulles, dzīvnieku ķeremeņi joprojām ir sasaluši un nesadalās. Tas apgrūtina dzīvnieku ķermeņu savākšanu, kuri pirms iekraušanas ir jāatdala viens no otra, stāstīja J.Grosbārdis.

Tā kā uzņēmums nav nodrošinājis atbilstošu, videi drošu dzīvnieku līķu uzglabāšanu un iznīcināšanu, tam tiks piemērots administratīvais sods. Par to komisija lems sēdē 7.aprīlī. Sods par minēto pārkāpumu ir robežās no desmit līdz 500 latiem.

Diena.lv jau ziņoja, ka cūku kompleksā nav konstatēta masveida saslimšana. Dzīvnieku līķi iznīcināšanai jānogādā regulāri - vismaz reizi divās nedēļās. Līķu kaudzi līdz šim acīmredzot klāja sniegs, un starp lielajām sniega kupenām tā nebija pamanāma. Nokūstot sniegam, atklājies šausminošais skats.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas