Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Izsludina kampaņu ar mērķi samazināt atkritumu daudzumu Latvijā

Otrdien Vides Izglītības fonds (VIF) Latvijā sadarbībā ar uzņēmumu Wrigley un Starptautisko Vides Izglītības fonda (Foundation for Environmental Education) programmu Jaunie vides reportieri (RVR) izsludina pieteikšanos atkritumu samazināšanas kampaņai, portālu Diena.lv informēja VIF pārstāve llze Grunska.

Atkritumu samazināšanas kampaņa norisinās 25 valstīs, šogad arī Latvijā. Kampaņu atbalsta Wm. Wrigley Jr. Company Foundation, atvēlot tai 3,25 miljonus ASV dolāru, lai palīdzētu informēt un izglītot jaunus cilvēkus par atkritumu ietekmi uz apkārtējo vidi, cilvēku veselību un veicināt interesi par atkritumu samazināšanas iespējām un labās prakses piemēriem.

Atkritumu samazināšanas kampaņa katrā valstī notiek ar kādu no FEE (Foundation for Environmental education) programmu starpniecību. Latvijā tā ir JRV programma, kurā var iesaistīties jaunieši vecumā no 11-21 gada vecumam. Jaunajiem vides reportieriem, kuri piedalīsies atkritumu samazināšanas kampaņā, būs jāizmeklē visdažādākas vietējās atkritumu problēmas. Izmeklēšanas rezultātā jaunajiem reportieriem jārada raksts, foto reportāža vai video, kas piedāvātu risinājumu, kā samazināt atkritumu daudzumu sabiedrībā.

Atkritumu samazināšanas kampaņas uzvarētāji Latvijā iegūs ar ilgtspējību saistītu balvu - saules baterijas vai foto un video kameras ar nolūku atbalstīt turpmākas vides aktivitātes, kā arī iespēju cīnīties par Starptautisko JVR uzvarētāja titulu un piedalīties JVR misijā, kuras laikā notiks pētnieciskās žurnālistikas aktivitātes par starptautiski izvēlētu atkritumu problēmu un, kuras noslēgumā dalībnieki prezentēs žurnālistikas materiālu.

Kampaņā var pieteikties skolu, jauniešu grupas vai individuāli dalībnieki, reģistrējoties starptautiskajā mājaslapā http://yre-litterless.org, kur ir iespēja iegūt arī plašāku informāciju par kampaņu. Reģistrētajiem lietotājiem būs iespēja gūt palīdzību no JVR koordinācijas Latvijā gan materiālu un projektu sagatavošanas procesā, gan citu neskaidrību jautājumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Burovs mērķē uz Rīgas mēra krēslu

Par politiskajiem procesiem un to, kādēļ Rīgai un valstij kopumā tik grūti sokas ar ekonomikas sekmēšanu, laikraksta Diena galvenais redaktors Gatis Madžiņš un žurnālists Guntars Gūte sarunājas ar S...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas