Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 18. novembris
Doloresa, Aleksandrs, Brīve

Izsludināts latviešu ēdienu recepšu konkurss Latvijas garša

Biedrība Slow Food Rīga sadarbībā ar airBaltic un laikrakstu Diena organizē latviešu ēdienu recepšu konkursu Latvijas garša, lai apzinātu Latvijas kulinārās kultūras mantojumu un, svinot Latvijas 100. gadadienu, mēs paši zinātu, citiem varētu pastāstīt un nākamajām paaudzēm atstāt informāciju par latviešu virtuvi un ēdienu, kas raksturo Latvijas garšu dažādos laikmetos.
Latvijas iedzīvotāji un latviešu ēdienu cienītāji tiek aicināti sūtīt savas receptes un papildināt tās ar aprakstu par receptes vēsturi vai atrašanu - kur, kā un varbūt pat kāpēc tā radusies. Kādam tā varbūt ir no vecmāmiņas mantota recepte, citiem pašu izdomātas ēdienu receptes, bet arī draugu, radu un kaimiņu receptes ir apkopošanas vērtas.

Ēdienu receptes tiek apzinātas kategorijās - uzkoda, pamatēdiens un saldais ēdiens un tās var sūtīt līdz 18.oktobrim. Un jau Latvijas jubilejas nedēļā no 11.novembra līdz 18.novembrim par labākiem atzītos ēdienus varēs nobaudīt airBaltic lidojumos uz Latviju.

Sadarbībā ar laikrakstu Diena ir tapusi internetā aizpildāma receptes pieteikuma forma. Tāpat www.diena.lv/latvijas-garsa ir iespēja izdrukāt aizpildāmu receptes pieteikumu, ko atsūtīt pa pastu uz biedrību Slow Food Rīga.

Dalībai konkursā nav vecuma ierobežojumu, tomēr jaunieši, kas ir veikli interneta lietotāji, tiek aicināti, aptaujāt vecmāmiņas un vectētiņus, citus radus un kaimiņus, lai atrastu interesantas un raksturīgas Latvijas garšas receptes.

Mārtiņš Rītiņš, biedrības Slow Food Rīga valdes priekšsēdētājs: "Par ēdieniem kādus valsts vīri baudīja Latvijas Republikas proklomēšanas dienā 1918.gadā, trūkst vēsturisku pierādījumu, vismaz arhīvos nekas netiek minēts, bet šobrīd mums ir iespēja apkopot Latvijas garšas receptes, lai Latvijas 100. jubilejā varētu izvēlēties ēdienu, kas tapis no vietējiem un sezonāliem produktiem un kopīgi izbaudīt Latvijas garšu."

"Ārvalstu viesiem no Eiropas, Tuvajiem austrumiem, Krievijas/NVS pirmais iespaids par latviešu virtuvi rodas jau airBaltic lidmašīnā ceļā uz Rīgu. Iespēju baudīt latviešu ēdienus airBaltic pasažieri ir prasījuši arī mūsu organizētās aptaujās. Šobrīd tāda iespēja ir biznesa klases pasažieriem, baudot Mārtiņa Rītiņa izvēlētos ēdienus, bet drīzumā piedāvāsim to visiem pasažieriem," norādīja airBaltic korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

"Mēs labprāt iesaistījāmies šī projekta organizēšanā un aicinām piedalīties ikvienu, kuram ir sava īpašā, varbūt pat no paaudzes paaudzē mantotā recepte ēdienam, kura baudīšana saistās ar siltu prieku būt kopā ar savējiem, māju sajūtu. Šī ir īstā reize dalīties - jo varbūt tieši jūsu iecienītais latviskais ēdiens daudziem citiem atklās ko jaunu par mūsu ēdiena emocionālo vērtību. Līdzīgi kā savāktas latvju dainas, tā šobrīd mēs varam kopīgi izveidot latviešu tautas recepšu apkopojumu," atzina Dienas mediju mārketinga vadītāja Inese Dābola.

Receptes būs pieejamas un vērtējams www.diena.lv/latvijas-garsa un tā būs noderīga recepšu krātuve gadījumiem, kad kādam jāizstāsta - kas ir latviešu ēdiens? vai varbūt jāpagatavo pasākuma dalībniekiem tradicionāls latviešu ēdiens? Nākamgad plānots turpināt meklēt dažādu laikmetu latviešus ēdienu receptes un pētīt ēdienu tapšanas vēsturi, bet Latvijas jubilejas gadā savākto informāciju apkopot grāmatā un filmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas