Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jaunatnes padome rosina diskutēt par tiesībām vēlēt no 16 gadu vecuma

Latvijas Jaunatnes padomes (LJP) rosina sākt sabiedrisku diskusiju par balsošanas vecuma cenza samazināšanu uz 16 gadiem, portālu Diena.lv informēja Latvijas Jaunatnes padomes pārstāve Līga Rudzīte.

LPJ uzskata, ka balsošanas vecuma cenza samazināšanai ir vairākas pozitīvas sekas – aktīvāka sabiedrības līdzdalība politiskajos procesos, augstāka interese par politiskajiem procesiem, kā arī lielāks balanss starp jauniešiem uzliktajām atbildībām un piešķirtajām tiesībām.

Padome informēja, ka šā gada 12.augustā - Starptautiskajā Jaunatnes dienā - notiks arī debašu turnīrs par tēmu "Latvijā tiesības vēlēt ir/nav jāpiešķir no 16 gadu vecuma." Debatētāji būs paši jaunieši, bet fināla debates goda tiesnešu panelī aicināti piedalīties dažādu politisko spēku pārstāvji.

LPJ debatē aicināti piedalīties paši jaunieši, kas arī meklēs gan "par", gan "pret" argumentus, lai pilnīgāk izprastu šāda soļa politiskās, ekonomiskās un sociālās sekas.

Debašu turnīru rīko Latvijas Jaunatnes padome, Latvijas Universitātes Debašu klubs un LĢPSVA Papardes zieds projekts Pirmā reize.

LJP ir biedrība, kas brīvprātīgi apvieno 39 bērnu un jaunatnes nevalstiskās organizācijas. LJP misija ir jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošana un jaunatnes organizāciju interešu pārstāvēšana nacionālā un starptautiskā līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas