Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunie ārsti neredz nepieciešamību iesaistīties LVSADA rīkotajā streikā

Latvijas Jauno ārstu asociācija (LJĀA) neredz nepieciešamību iesaistīties Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) rīkotajā streikā, kas notiks jūlija beigās pie Veselības ministrijas (VM), aģentūrai LETA pauda asociācijas valdes locekle Krista Brūna.

Viņa sacīja, ka LJĀA atbalsta VM izstrādāto mediķu jauno atalgojuma modeli, kurš patlaban ir atkārtoti nodots publiskajai apspriešanai, lai nākotnē ikviens varētu izsekot, par kādu darba apjomu, zināšanām, prasmēm un papildu pienākumiem ārstniecības persona saņem konkrēto darba samaksu.

"LVSADA piketēs par to, ka ar finansējumu viss ir slikti, bet, godīgi sakot, finansējums tika piešķirts. Mums īsti nav nekā tāda katastrofāla, par ko piketēt. Katastrofāli būtu bijis, ja mēs būtu kaut ko prasījuši, mums būtu devuši solījumus, kas atkal netiktu izpildīti. Šobrīd mēs neredzam savu iesaisti šajā," atzina Brūna.

Valdes locekle piebilda, ka piedalīšanās streikā ir katra individuāls lēmums, taču asociācija nav aktīvi paudusi, aicinot biedrus piedalīties - cilvēki paši esot informēti, ka tāda iespēja pastāv.

Pati Brūna neplāno piedalīties streikā, jo darba ir daudz un ir novērojams pacientu pieplūdums ar ielaistām hroniskām saslimšanām. Viņa uzsvēra, ka primārais tomēr ir pacients.

LETA jau rakstīja, ka LVSADA ar VM jau ilgstoši norisinās kolektīva interešu strīda sarunas par mediķu atalgojumu, un par to esot informēts arī ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Paredzēts, ka LVSADA rīkotajā protesta akcijā pie VM varētu piedalīties līdz 1000 dalībnieku, aģentūru LETA informēja arodbiedrības priekšsēdētāja vietniece Līga Bāriņa.

Pēc viņas paustā, patlaban notiek aptauja par to, kuri piedalīsies streikā, kuri piedalīsies protesta akcijā pie VM. Savukārt precīzāks dalībnieku skaits varētu būt zināms pirms 19.jūlija, kad norisināsies LVSADA valdes padomes sēde.

LVSADA jau piektdien, 1.jūlijā, iesniedza Rīgas domei pieteikumu par protesta akcijas rīkošanu pie VM.

Protesta akcijas mērķis ir aizstāvēt veselības aprūpes nozares darbinieku ekonomiskās un profesionālās intereses, savukārt akcijas sauklis ir "Par dzīvību - Tavu un Manu!".

Pieteikums iesniegts, pamatojoties uz LVSADA padomes 21.jūnija lēmumu rīkot veselības nozares brīdinājuma streiku un protesta akciju pie VM 2022.gada 27.jūlijā, jo kopš pērnā gada 30.augusta, nav izdevies panākt vienošanos ar VM par kolektīva interešu strīda prasību izpildi.

Paredzēts, ka gadījumā, ja arī brīdinājuma streiks no valdības puses tiks ignorēts, tiks rīkots pilna formāta nozares streiks šī gada 27. un 28.septembrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas