Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Jauno Covid-19 gadījumu skaits aizvadītajā nedēļā Latvijā samazinājies par 39,4%

Aizvadītajā nedēļā, no 26.decembra līdz 1.janvārim, salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits Latvijā ir samazinājies par 39,4%, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Gada izskaņas svētku nedēļā kopumā reģistrēti 1327 jauni Covid-19 gadījumi un par 2,3 procentpunktiem samazinājies pozitīvo testu īpatsvars, kas sasniedza 20,6%. Savukārt par 9,2% pieaudzis Covid-19 pacientu skaits stacionāros.

Iepriekšējās nedēļas laikā Covid-19 gadījumu skaits samazinājies gandrīz visos Latvijas reģionos, neliels pieaugums konstatēts tikai Latgalē. Saslimstības samazinājums novērots visās vecuma grupās.

Eiropas Savienībā (ES) vērojama samazinājuma tendence ar Covid-19. Latvijā saslimstība ar Covid-19 joprojām turas zem ES vidējā radītāja.

Tikmēr gripas intensitāte decembra pēdējā nedēļā palielinājusies - 766,5 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, kamēr vēl nedēļu iepriekš tā bija 607,9 uz 100 000 iedzīvotājiem. Līdz ar to, turpinoties ievērojamam saslimstības pieaugumam ar dažādām elpceļu infekcijas slimībām, SPKC aicina riska grupu iedzīvotājus publiskās telpās lietot sejas maskas vai respiratorus FFP2. To lietošana ir nepieciešama slēgtajās telpās, kur nav iespējams distancēties no citiem cilvēkiem, īpaši vietās, kur ir liels cilvēku skaits, notiek drūzmēšanās, nav nodrošināta pietiekama ventilācija. Vislabāk būtu atturēties no šādu vietu apmeklēšanas, īpaši cilvēkiem ar maziem bērniem, cilvēkiem ar hroniskām slimībām, senioriem, cilvēkiem ar imūnsupresiju, cilvēkiem, kuri bieži un smagi slimo ar elpceļu infekcijām.

SPKC vērš uzmanību, ka, mainoties Covid-19 testēšanas algoritmam, turpmāk par epidemioloģisko situāciju informācija tiks apkopota reizi nedēļā un tas būs iekļauts pārskatā par epidemioloģisko situāciju saistībā ar gripu, Covid-19 un citām akūtām augšējo elpceļu infekcijām. Pārskats būs pieejams katru trešdienu.

Speciālisti aicina seniorus un cilvēkus ar hroniskām slimībām neatlikt vakcināciju pret sezonālo gripu un Covid-19. Vakcinācijai var pieteikties pie sava ģimenes ārsta, ārstniecības iestādēs, vakcinācijas kabinetos vai portālā "manavakcina.lv".

Vakcināciju pret gripu un Covid-19 var saņemt vienā vakcinācijas reizē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas