Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

JCDecaux otrdien būvvaldē jāsniedz paskaidrojumi par nesaskaņoto plakātu izvietošanu

Otrdien uzņēmums JCDecaux plāno iesniegt paskaidrojumus Rīgas pilsētas būvvaldes Rīgas Pilsētvides dizaina pārvaldei par oktobra vidū Rīgā izvietotajiem plakātiem, kuros bija redzams Nacionālās apvienības Visu Latvijai! - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars un Jevgēņijs Osipovs, portālam Diena.lv norādīja Rīgas domes preses pārstāvis Sergejs Truhanovs.

"Uzņēmējs JCDecaux izvietoja reklāmu un ar nokavēšanos iesūtīja maketu saskaņošanai. Ņemot vērā faktu, ka uz reklāmu izvietošanas brīdi materiāls vēl nebija saskaņots, tika  sastādīti apskates akti un pieprasīti paskaidrojumi no reklāmu izvietotāja. Tā kā JCDecaux iesūtītais reklāmas makets atbilda noteikumu prasībām, reklāma tika saskaņota, šobrīd pēc paskaidrojumu saņemšanas tiks izvērtēta nepieciešamība ierosināto administratīvo lietu nodot izvērtēšanai Administratīvajā komisijā," sacīja S. Truhanovs.

JCDecaux pārstāvji joprojām nevēlas atklāt reklāmas pasūtītāju, kas bijis kāds uzņēmējs, kurš lūdzis uzņēmumam viņu neafišēt.

Brīdī, kad plakāti parādījās stendos, portāls Diena.lv sazinājās ar Rīgas pilsētas būvvaldi, kuras pārstāve Kristīne Pētersone norādīja, ka būvvalde nav izsniegusi saskaņojumu JCDecaux plakātu izvietošanai. Dienu vēlāk JCDecaux saskaņošanu tomēr veica, taču tagad uzņēmumam jāsniedz paskaidrojumi par kavēšanos.

Saskaņā ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem par patvaļīgu reklāmas izvietošanu pārkāpējam izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 20 līdz 100 latiem, bet juridiskajām personām no 50 līdz 250 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas