Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Jelgavā top smilšu alnis

Kopš ceturtdienas Uzvaras parkā ieradušās vēl divas mākslinieces – Agnese Rudzīte – Kirillova un Inese Valtere–Ūlande. Viņas veido foto skulptūru, kurā Jelgavas pilsētas simbols alnis apvienots ar sestā starptautiskā smilšu skulptūru festivāla tēmu Sportiskais gars (festivāla laikā varēs sevi iemūžināt aļņa motocikla blakusvāģī), vēsta portāls zz.lv.

Sestdien, 7. jūlijā, ieradīsies arī pārējie 15 konkursa dalībnieki, lai nedēļas laikā no ceļu būvniecības sabiedrības Igate gādātajām smilšu kaudzēm taptu mākslas darbi.

Ņemot vērā apmeklētāju ieteikumus un iepriekšējo gadu lielo interesi par skulptūru tapšanas procesu, klātienē mākslas darbu tapšanu šoreiz varēs vērot ikviens interesents, informē aģentūras Kultūra projektu vadītājs Ivars Pirvics. Uzvaras parks apmeklētājiem būs atvērts jau no 9. jūlija no pulksten 11 līdz pulksten 19. Lai paspilgtinātu iespaidus un gūtu precīzāku priekšstatu par skulptūrām un radīšanas procesu, tiks piedāvāti bukleti, kuros būs informācija par māksliniekiem, kā arī skulptūru apraksti un skices. Tāpat bukletā būs ietverta informācija par ekskursijām Jelgavā un pasākuma programma latviešu un angļu valodā.

Tā kā festivāla tēma ir Sportiskais gars, nākamajā sestdienā un svētdienā (14. un 15. jūlijā) apmeklētājus priecēs ekstrēmo sporta veidu šovs GreenTrials, kur drosmīgi jaunieši rādīs savas prasmes velo triālā, BMX flatlad un monotriālā.

Savukārt mazākie festivāla apmeklētāji varēs atklāt savus talantus Smilšu pils celšanas čempionātā, kur ar organizatoru palīdzību katrs mazais mākslinieks varēs celt savu mazo smilšu pili vai arī kopīgi un lielu.

Pirmo reizi Latvijā smilšu skulptūras tiks izgaismotas, kā tas parasti tiek darīts ar ledus skulptūrām, sola projektu vadītājs I.Pirvics. Izgaismojot, iespējams daudz sīkāk redzēt skulptūru formas un  tekstūru. Pateicoties gaismu un krāsu spēlei, mākslinieku darinājumus iespējams ieraudzīt gluži citā veidolā. Sīkāk par festivāla programmu: www.kultura.jelgava.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas